’Apo maddesi’’ olarak bilinen ve hükümlünün görüştüğü kişiler aracığıyla, suç örgütünün faaliyetlerine yön vermesi durumunda, 6 ay görüş yasağı öngören düzenlemeden vazgeçildi. AKP milletvekilleri Hilmi Bilgin, Yusuf Başer, Mehmet Geldi, Osman Kahveci, Bayram Türkoğlu ve Ayşe Nur Bahçekapılı’nın önergesiyle kanun metninden çıkarılan madde, tartışmalara yol açtı.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, ‘’AKP ve Başbakan kapalı kapılar ardındaki görüşmelerde PKK’ya ne söz verdiyse, Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla ilgili düzenleme de, bu pazarlık sonucu geri çekildi” dedi. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ise, ‘’İktidar partisi bu madde konusunda BDP’nin Meclis kürsüsünü işgal edeceğinden korktu. AKP’nin bir Grup başkanvekili bana (BDP’nin tepkisinden çekiniyoruz, kürsüyü işgal edecekler) dedi’’ açıklamasını yaptı.

AKP’li Doğan Kubat’ın hazırladığı kanun teklifi ile getirilen, ancak Genel Kurulda yine AKP milletvekillerinin önergesiyle yasa metininden çıkarılan maddede, ‘’Hükümlünün, görüştüğü kişiler aracığıyla bir suç örgütünün faaliyetlerine yön verdiği konusunda somut olgular tespit edilirse, Cumhuriyet Başsavcılığının istemi ve hakim kararıyla, avukat ve diğer kişilerle görüşmesi 6 aya kadar sınırlandırılır’’ hükmü bulunuyordu.