Terör örgütü PKK"da bir dönem ikinci adam konumunda olan Şemdin Sakık, elebaşı Abdullah Öcalan ile aralarının "Kadın kavgası" nedeniyle açıldığı iddiasını ortaya attı.

Sakık, henüz yayın onayı verilmeyen "Biri Böyle Buyurmuştu" adlı kitabında, sevgilisi "Laleş"i, Abdulah Öcalan"ın Suriye"de "haremine" aldığını öne sürdü. Kitaptaki iddialara göre, Laleş buna rağmen Sakık"tan vazgeçmeyince, Öcalan genç kadını ölüme gönderdi.

Savaşmayıp seviştiler
Sakık, hayatına giren "Kewe, "Gule", "Keje"ve "Laleş"i anlattığı ve yayınlanıp yayınlanmayacağına Adalet Bakanlığı"nın karar vereceği kitabında şöyle dedi:

“Laleş"le ilişkim artık biliniyordu. Bir de baktım ki, örgütte ne kadar yönetici erkek varsa her birisi bir kadının etrafında dolanıyor, ne kadar kadın militan varsa hepsi kendilerine birer sevgili bulma arayışına girmişler. Nasıl ki ben Öcalan"ı örnek almışsam, onlar da beni örnek almış. Savaşmayı bir kenara bırakmış, sevişmeye yönelmişler.”
"Yıldızlar kadar uzak kız şimdi elimdeydi"
Kitaptan bazı bölümler şöyle:

* “Kadın ılıklığı ve de ten kokusu ne hoş, ne kadar da kışkırtıcıymış Tanrım! Ona dokunup dokunmama ikilemi içinde bocalarken, o, yavaşça yanaştı. Islak, sıcak bir dil kulağıma dokundu. O körpe kız kucağımdaydı.

* Her şeyiyle beni cezbeden bu kızın elini tuttuğumda hoş, ılık, yumuşak, tatlı bir duygu bedenimi sardı. O kızı huzuruma çağırdım, yanıma oturttum, ani bir hareketle saçından tutup kendime çektim. Yıldızlar kadar uzak olduğunu sandığım kız şimdi elimdeydi.

* Dağların vahşi doğasına yakışır vahşilikle ve de oburca iştahla dudaklarına saldırdım, orasını burasını öptüm, daha doğrusu ısırdım. "Canımı acıtıyorsun" deyince durdum.” / milliyet