Bursalı bir iş adamının yurt dışında görerek Türkiye'de ürettiği, kadınların tuvalet ihtiyaçlarını ayakta karşılamaya yarayan aparat için Almanya, Yunanistan ve İsviçre'nin de aralarında bulunduğu 11 ülkeden bayilik teklifi geldi.

Bursalı bir iş adamının yurt dışında görerek Türkiye'de ürettiği, kadınların tuvalet ihtiyaçlarını ayakta karşılamaya yarayan aparat için Almanya, Yunanistan ve İsviçre'nin de aralarında bulunduğu 11 ülkeden bayilik teklifi geldi.

Bursa'da faaliyet gösteren kişisel bakım ürünleri firmasının genel koordinatörü Gökhan Ekinci, yaptığı açıklamada, firma olarak geçen ay üretimine başladıkları “Feminy” adlı ürünün Türkiye'nin yanı sıra bazı Avrupa ülkelerinde ilgi gördüğünü söyledi.

Avrupa ve ABD'de 1999 yılından beri kullanılan ürünü firma olarak yaptıkları bazı değişikliklerle biraz daha geliştirdiklerini ve piyasaya sürdüklerini ifade eden Ekinci, “Ürünü piyasaya sürdükten sonra Almanya, Yunanistan ve İsviçre'nin de aralarında bulunduğu 11 ülkeden bayilik teklifi aldık. Bu ülkelerle görüşmelerimiz sürüyor. Feminy adlı ürünümüz kısa vadede adından daha da fazla söz ettirecek” dedi.

Ekinci, ürünün tanıtımında özellikle vatandaşları tuvaletlerden bulaşması muhtemel hastalıklara karşı bilgilendirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:
“Araştırmalara dayanarak insanlara 50'ye yakın hastalığın tuvaletlerden bulaştığını, her yıl 10 çocuğun da bu hastalıklardan yaşamını yitirdiğini, ürünümüzün de tuvaletlerden bulaşması muhtemel hastalıklara karşı pratik kullanımıyla hijyenik çözüm sunduğunu anlatıyoruz. Bu anlattıklarımız çerçevesinde ürünümüzü kullanan kadınlardan müthiş olumlu tepki aldık. Ürünü kullanan kadınlar çok memnun kaldıklarını söyledi. En önemlisi halka açık yerlerdeki tuvaletlerde büyük sıkıntı yaşayan kadınların sıkıntıları bu ürünle sona erdi. Türkiye'de kadınlar Feminy'ye alışmaya çalışıyor.”

Firma olarak hava yolu ve kara yolu şirketleri, akaryakıt istasyonları, eğitim merkezlerinin yanı sıra tuvaleti olan tüm işletmelerin yetkilileriyle görüştüklerini belirten Ekinci, hazırladıkları satış otomat sistemiyle Feminy'nin buralarda kadınların hizmetinde olacağını kaydetti.

İLGİNÇ TEPKİLER

Gökhan Ekinci, ürünün tanıtımı sırasında aldıkları olumlu tepkilerin yanı sıra ilginç tepkilerle karşılaştıklarına dikkati çekti.

Bir barda yapılan tanıtımda firmanın tanıtım elemanlarının tüm kadınlara Feminy dağıttığını ifade eden Ekinci, şöyle konuştu: “Bir süre sonra kadınların ürünü kartondan yapılmış uçak sanarak uçurmaya çalıştığını gördük. Bunun yanı sıra ayakkabıya benzetenler oldu. Benzetmelerin dışında ilginç sorularla da karşılaştık. Örneğin 'Kızlık zarını bozar mı' gibi sorular yöneltildi. Ancak ürünü anlattıkça kimsenin kafasında soru işareti kalmadı. Aksine ürüne farklı gözle bakan kadınlar artık bize ürüne nerelerde ulaşabileceklerini soruyor. Eminim ki kadınlar artık Feminy'yi çantalarından eksik etmeyecek.” / Hürriyet