VAN'ın Erciş İlçesi Çelebibağ Beldesi Spor Kulübü Atletizm sporcusu olan 16 yaşındaki Açık Lise öğrencisi Ayten ağabeyinin kaçırdığı kıza karşılık kaçırıldı. Ayten´in annesi ve babası oğullarının akrabaları olan ailenin kızını kaçırdığını, kendi kızlarının spora büyük merakının olduğunu belirterek, kurtarılması için yetkililerden yardım istedi. Aile kızlarının kendi rızası dışında kaçırıldığını ileri sürdü.

Van'da yaşayan ve bugüne kadar 2 kez karşılıklı olarak kız alıp veren Sarıbulak ile Dönmez aileleri, yaşanan 2 kız kaçırma olayı yüzünden büyük dargınlık yaşıyor. İlk kız kaçırma olayı 8 gün önce Sarıbulak Ailesi'nin 20 yaşındaki oğulları Abdulkerim Sarıbulak'ın, Dönmezlerin 20 yaşlarındaki kızları Meliha Dönmez'i kaçırması ile yaşandı. İddialara göre, Abdulkerim Sarıbulak, Meliha Dönmez'i sevdiğini belirterek annesini ve babasını istemeleri için Dönmez ailesine gönderdi. 2 kez istenmesine rağmen verilmeyince işsiz olan Abdulkerim ile Meliha ailelerinden habersiz olarak karşılıklı olarak anlaşarak kaçtı.

Yaşanan bu kaçırma olayından 3 gün sonra da Açık Lise'nin 3. sınıf öğrencisi Ayten Sarıbulak, Dönmezlerin oğlu tarafından antrenmana giderken kaçırıldı. Yaşanan bu kaçırma olayı, Sarıbulak ailesinde büyük üzüntü yarattı. Van'da bir sitede kapıcı olarak çalışan baba Hüsnü Sarıbulak, oğlunun kendilerinden habersiz olarak Dönmezlerin kızını kaçırdığını bu olaydan dolayı da büyük üzüntü yaşadıklarını belirterek şöyle konuştu:

"İş işten geçince büyükleri devreye sokarak bir tatsızlık yaşanmaması için çözüm bulmaya çalıştım. Oğlumu ve kaçırdığı kızı alarak Polis merkezine götürdüm. Çocukların polisteki ifadelerinde kendi rızalarıyla kaçtıklarını belirtmesi üzerine serbest bırakıldılar. Bu sırada biz karşı taraftan anlaşmak için haber beklerken 8 Ocak günü kızım Atatürk Stadyumu'na antrenmana giderken stadın hemen karşısındaki yolda 3 minibüsün içinden inen Dönmez ailesinin fertleri kızı almak istemişler. Kızım kaçmaya çalışmış. Yere düşünce arabaya alarak götürmüşler. Ben olayı akşam saatlerinde duydum. Erek Polis Karakoluna giderek şikayetçi oldum. Kızımın yaşının küçük olduğunu ve zorla kaçırıldığını anlattım. Ancak oradaki görevliler bize inanmak istemediler. Kızımın kendi gönlüyle kaçmış olabileceğini söylediler. İfadelerimi alınınca Dönmez ailesinin oturduğu Bostaniçi Beldesi'ne giderek Jandarma'ya da şikayette bulunduk. Jandarma hemen sığınabilecekleri bazı evler için savcılıktan arama kararı çıkarttı. Ancak baskın yapılan evlerde kimse bulunamadı. 5 günden beri kızımdan haber alamıyorum"

İSTANBUL'DA BUGÜN SEÇMELERE KATILACAKTI

Sporcu olan ve bugüne kadar onlarca madalya kazanan 16 yaşındaki Ayten Sarıbulak'ın bugün İstanbul'da yapılacak olan Milli Takım elemelerine katılacağı da belirtildi. Hüsnü Sarıbulak, sporcu kızının rızası dışında kaçırıldığını, bu yüzünden de yetkililerden bir an önce bulup getirmesini istediklerini belirterek, "Günlerdir bir baba olarak neler çektiğimi kimse bilemez. Kızım başarılı bir sporcu olmak ve hayatını kurtarmak için çalışıyordu. Henüz 16 yaşında. Açık liseye devam ediyor. Rızasının dışında evlendirilmesini istemiyorum. Yetkililerden kızımın kurtarılmasını istiyorum" dedi. Kızının atletizmi sevdiğini ve il genelinde katıldığı çok sayıda turnuvada onlarca kez başarılı sonuçlar elde ettiğini, İki kez İran'da katıldığı turnuvalarda, bir kez ikinci bir kez üçüncü olduğunu anlatan baba Sarıbulak, kızının ilerde başarılı bir sporcu olacağına da inandığını kaydetti.


MİLLİYET