Nazilli"ye bağlı Toygar Köyü"nde bu yıl birincisi düzenlenen ve geleneksel hale getirileceği ifade edilen Voswos Şenliğine yaşları 35-50 arasında değişen 30"dan fazla Voswos katıldı.
İzmir Volkswagen Sevenler Derneği Başkanı Kerim Fırtına"nın başkanlığında Nazilli"de buluşan Volkswagen kullanıcıları, Nazilli Volkswagen Sevenler Derneği"nin konuğu oldu. 2 gün süren şenliklerde Atça, İsabeyli, Nazilli ve son olarak Toygar köyünü ziyaret eden dernek üyeleri gece çadırlarda kamp kurarak -2 derece soğuk havada meydan ateşi yakarak sabaha kadar sohbet ettiler.
Voswosları ilk karşılayan Atça Belediye Başkanı Mustafa Çınar, dernek üyelerini Atça Belediyesinde ağırladıktan sonra konvoy halinde şehir turu atılmasının ardından uğurladı. Başkan Çınar “Arabalarına gönül vermiş arkadaşlarımızın bölgemizde yaptıkları şenliğin güzel geçmesini diledim. Yaşam tarzlarını yansıtan bu sevgi ile bütünleşen Voswos severleri her zaman ağırlamaya hazırız” dedi. Voswos sevenlerin katıldığı Nazilli"deki ilk şenlikte konvoy halinde şehir turu atan araçlar polis ekiplerinin de desteği ile güvenli bir şekilde turlarını tamamladılar.
Şenliğin düzenlenmesindeki asıl amaçlarının Kuva-yi Milliye filmi olan Çete Ayşe"nin setini de ziyaret etmek olduğunu ifade eden Nazilli Volkswagen Sevenler Derneği Başkanı Ali Demir “Voswos"u olan Türkiye"deki herkesi önümüzdeki yıllarda Nazilli"de buluşturacağız. Bu aşkı yaşayan herkesi ağırlamak için gelecek yıl çok büyük bir şenlik düzenleyeceğiz. Biz yaşadıkça, voswosumuz olduğu sürece bu etkinliklerimiz devam edecek” dedi.
Şenlik merkezi olarak seçilen Nazilli"ye bağlı Toygar Köyü, şenlik gecesinde renkli anlara sahne oldu. Toygar Köy Muhtarı Ahmet Ekiz ve Nazilli Volkswagen Sevenler Derneği Başkanı Ali Demir"in ev sahipliği yaptığı köydeki şenlikte köy meydanına ateş yakıldı. Almanya"dan şenliğe katılan ses sanatçısı Ümit Ersoy"un konuklar için söylediği birbirinden güzel şarkılar eşliğinde geç saatlere kadar eğlenen davetli ve köylüler, şenliğin köylerine renk getirdiğini söyledi.