Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Didim Meslek Yüksekokulunun ilk mezunlarını için Didim Apollon Tapınağı'nda tören düzenlendi. Antik kentte yapılan törene ilçe Kaymakamı Ali Katırcı, Belediye Başkanı Mümin Kamacı, MYO Müdürü Doç. Dr. Atilla Yüksel, öğretim üyeleri ve öğrenci velileri katıldı. Okulun dönem birincisi Fulden Yılmaz oldu.
Tarihi dönemlere tanıklık eden Apollon tapınağı, Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksekokulu'nun ilk mezuniyet törenine ev sahipliği yaptı. Yüksekokulun ilk mezunlarını vermenin heyecanını yaşayan Didim MYO Müdürü Doç. Dr. Atilla Yüksel; "Atatürk'ün başlattığı yolun başındayız. Biz pirinç ekmiyoruz, ağaç dikmiyoruz ama insana yatırım yapıyoruz. Bire bir ele aldığımızda bütün öğrencilerimiz Türk olmaktan ve Türkiye'de olmaktan çok mutlular. Ben hayatımda böyle muhteşem bir öğrenci grubu görmedim. İlk mezunlarımız olduğu için çok heyecanlıyım. Bizim onları sevdiğimiz kadar onlar da bizleri seviyorlar, hatta öyle ki içlerinden bazıları bizleri terk etmemek için 3 - 5 yıl kadar uzattı" dedi.
Didim MYO'nun başarılı bir okul olduğunu ve mezunların çoğunun şimdiden işe başladığını belirten Kaymakam Ali Katırcı, "Öğrencilerimizin çoğu işlerini buradan garantileyerek gidiyorlar. İş imkanı sağlayabildiysek başarılıyız demektir. Didim turizmde ilerlemeye devam ediyor, ileride bir gün çoğunun Didime turizmci olarak geri döneceklerine inanıyorum" dedi.
Mezuniyet töreninde arkadaşları adına konuşan öğrenci temsilcisi Serhat Öz ise, öğrencilik yıllarında kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.
Yapılan konuşmaların ardından mezuniyet belgelerini alan öğrenciler, mezuniyet törenlerinin sembolü haline gelen kep fırlatma geleneğini yerine getirdiler. Tören sonunda Didim MYO'nun ilk mezunları antik kentte hatıra fotoğrafı çektirdiler.