İhbarı yapan kazı heyeti çalışanı depodaki bazı tabloların çalındığını ileri sürerken, müze görevlisi hırsızlık olayının yaşanmadığını ileri sürdü. Bahse konu yerde inceleme yapan polis ise, hırsızlık şüphesi uyandıracak her hangi bir bulguya rastlamadı.
Aydın’da bulunan ve bu yıl iki kazı heyeti başkanının açtığı davalar nedeniyle kazı yapılamayan Tralleis Antik kentinden hırsızlık olduğu ihbarı polise alarma geçirdi. Geçtiğimiz gün kaçak kazı yapan şahısları suçüstü yakalayan polis, bu kez antik kente hırsızlık ihbarı için gitti.
CAMI OLMAYAN PENCERE ŞÜPHELENDİRDİ
Sadece gündüzleri güvenlik görevlisi bulunduğu öğrenilen antik kentte kazı heyetlerinin kazı bürosu ve araç gereç deposu olarak kullandığı binanın bir camının olmadığını gören polis ekipleri, binanın içerisinde inceleme yaptı. Yapılan incelemede hırsızlığa dair her hangi bir iz ve delile rastlanamazken; geçtiğimiz yılki kazılarda çalışan ve hırsızlık ihbarını yapan şahıs içeriden antik kentten çıkarılan tarihi eserlere ait 4 tablolun çalındığını yönündeki iddiasına ısrarını sürdürdü. Antik kente güvenlik açısından bulunan müze görevlisi ise camın uzun süredir olmadığını ve hırsızlık olayının olmadığını ileri sürdü.
POLİS HIRSIZLIK İZİNE RASTLAYAMADI
Olay yerinde inceleme yapan ve pencerenin olmayan camını etrafta aramasına rağmen bulamayan polisler, büro ve depoda yaptığı incelemede herhangi bir hırsızlık izine rastlayamadı. Pencerede detaylı inceleme yapan polisler camın çok uzun süredir pencerede bulunmadığını tespit etti.
Kazı bürosu ve araç gerek deposu olarak kullanılan ahşap binada güvenlik kamarası olmasına rağmen elektrik olmadığı için kameraların çalışmadığı öğrenildi.