İpek yolu üstünde kendi fiber optik altyapısını kurmak isteyen Turkcell Grubu şirketlerinden Superonline, “dijital şehirler” konseptiyle Gaziantep"e 100 milyon TL"lik yatırım kararı aldı.

Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, “Bakır çağı bitti, fiber çağını başlatıyoruz” dedi.

Uluslararası alanda ve Türkiye"nin 74 ilinde fiber optik altyapı çalışması yapan Superonline, “Biz onu değil o bizi seçti” dediği Gaziantep"i fiber omurgayla donatma kararı aldı.

Gaziantep inandı

Erkan, “dijital şehirler” vizyonu çerçevesinde Gaziantep özelinde 2010-2011 yılları toplamında yaklaşık 100 milyon TL değerinde yatırım yapmayı öngördüklerini, kentte Haziran 2010"da başlayan fiber optik altyapı çalışmaları Kasım ayı itibarıyla 180 km"ye ulaştığını söyledi.

Yıl sonuna kadar 250 km"lik altyapının tamamlanacağını vurgulayan Erkan, “Superonline"ın dev yatırımı ve Gaziantep Belediyesi"nin "dijital şehirler" konseptine olan inancı sayesinde, yakın vadede Gaziantep"in daha modern ve uluslararası standartta bir şehir haline gelecek” diye konuştu.

23 bin km fiber ağ

Erkan, Superonline"nın 2009 yılında yaptığı yatırım miktarının 2010"da yüzde 100"e yakın bir artışla yaklaşık 500 milyon TL"ye çıktığını anlatarak, şunları diye getirdi:

“Biz kendi fiber optik altyapısına sahip olmak istiyoruz. Fiber optiği 2010 sonuna kadar yaklaşık 23 bin kilometrelik altyapıyla Türkiye"nin dört bir yanına ve ara bağlantılarla komşu ülkelere ulaştırmaya kararlıyız. Bakır çağı artık bitti. Superonline olarak Türkiye"de dünyayla aynı anda fiber çağını başlattık.”

Erkan, 2004 yılından bu yana uluslararası toplu ses trafiği taşımacılığı hizmetleri sunan Superonline"nın Türkiye"de yakaladığı ivmeyi çevre ülkelere yaydığını söyledi.

Çilem KAYA / Hürriyet