Oklay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Temmuz ayının İl Genel Meclisi toplantısında çıtlık (menengeç) ağaçlarına yapılan ''Antep Fıstığı Aşısı Projesi''nin genişletilmesi amacıyla önerge verdiğini belirterek, bu önerge doğrultusunda Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı Kenan Tabak başkanlığında Kaygıllı köyündeki Antep fıstığı aşılarını incelediklerini söyledi. 
     Köy Muhtarı Cavit Gayaf'ın da katıldığı incelemede, Tarım İl Müdürlüğü teknik elemanlarının,komisyonu üyelerine bilgi verdiğini ifade eden Oklay, Kaygıllı köyünde yaklaşık 6 bin adet çıtlık ağacı olduğunun tespit edildiğini, civardaki köylerin de projeye dahil edilmesiyle ağaç sayısının 25 bin'e çıkabileceğini söyledi. 
     Antep fıstığı aşılarının gelişiminden memnun olduklarını ifade eden Oklay, şu bilgiyi verdi: 
     ''Yapılan inceleme sonucunda projenin İl Tarım Müdürlüğü ile birlikte yapılması kararı alındı. Projenin en az 5 bin aşılık olması konusunda görüş birliğine vardık. Çıtlık ağaçlarına yapılan Antep fıstığı aşılarının da 7-8 dişi aşıya karşı bir erkek aşının yapılması gerekiyor. Komisyon olarak hazırlayacağımız raporu, Ağustos ayı meclis toplantısında İl Genel Meclisi'ne sunacağız. Rapor, büyük olasılıkla Tarım İl Müdürlüğü tarafından hazırlanacak projenin ekonomik olarak desteklenmesi yönünde olacak. Öncelikle Kaygıllı köyündeki çıtlık ağaçlarının tamamının aşılanmasından sonra çevre köylere geçilecek.'' 
     
     -DEMİRÇAY KÖYÜ'NDE BADEM ÜRETİMİ- 
     
     Ağustos ayındaki İl Genel Meclisi toplantısında, köylerde üretime dönük ikinci bir önerge vereceğini de açıklayan Mehmet Ali Oklay, ''Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, Demirçay köyünde badem üretimi yapılması için, aşılama projesi ile ilgili İl Genel Meclisi'ne önerge vermememi istedi. Demirçay köyünde de kapsamlı bir badem üretimi için İl Genel Meclisi olarak çalışmalara başladık. Ağustos ayında badem üretimi için çalışmalar başlanacak. Hedefimiz tüm köylerde üretime dönük projelere ağırlık vermek'' dedi.