Kart satış noktalarının yanı sıra sürücülerden de 5 TL yüklü kart alınabiliyor. Yeni sistemin sorunsuz ve sağlıklı işleyebilmesi vatandaşlardan ve ulaşım esnafından anlayış ve katkı bekleniyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma esnafıyla birlikte hayata geçireceği yeni toplu taşıma döneminde nakit ücret toplama sistemi sona eriyor. 12 Ağustos Cuma gününden itibaren toplu taşımadan faydalanmak isteyen vatandaşların kart sahibi olmaları gerekiyor. 20 Ağustos’ta uygulamaya başlayacak, tek ücretle aktarmalı olarak seyahat etmeye olanak sağlayan yeni toplu taşıma sistemi de kartlı binişi zorunlu hale getiriyor. Bu nedenle 12 Ağustos’tan itibaren tüm toplu taşıma araçlarında nakit biniş kalkıyor.

ARAÇLARDA DA KART BULUNUYOR

Elektronik biletleme sistemi (kart) üzerine kurulan yeni planlamadan yararlanacak vatandaşların mutlaka kart almaları gerekiyor. Kartsız binişlerin kalkmasıyla birlikte, toplu taşıma araçlarında 5 TL yüklü kartlar satılıyor. Kenti ziyarete gelen ya da sürekli toplu taşıma araçları kullanmayanlar, toplu taşıma şoförlerinden de kart satın alabilecek. 5 TL’lik biniş ücreti dışında kart için başka bir bedel alınmayacak.

YENİ DÖNEM 20 AĞUSTOS’TA

‘Ulaşımda Yeni Toplu Taşıma Dönemi’ni başlatan Antalya Büyükşehir Belediyesi, devrim niteliğinde değişikliklere gidiyor. Yolcular, 20 Ağustos 2011 tarihinde tüm toplu taşıma araçlarında uygulanmaya başlanacak yeni sistemle 45 dakika içinde aynı yönde 2 toplu taşıma aracına tek biniş ücretiyle binebilecek. En kısa yoldan yolcu taşımayı sağlayan yeni düzenlemeyle kısa hatlara indirimler uygulanacak. Antalya, 24 saat kesintisiz toplu taşımayla tanışacak. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, modern ve hızlı yeni sistemin kente sorunsuz şekilde adapte edilebilmesi için vatandaşlardan ve toplu taşıma esnafından anlayış ve katkı beklediklerini ifade etti.