Tutuksuz yargılanan çocuğun annesi Hatice Y'ye ise çektiği vicdan azabının yeterli olduğu belirtilerek ceza verilmedi.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, son kez tutuklu yargılanan İsmail Kara (32), tutuksuz yargılanan Hatice Y. (26) ve genç kadının erkek kardeşi Bayram K. katıldı.

Kara'nın avukatı savunmasında, küçük Kader'in ismi gibi kadersizliğinden yaşamını yitirdiğini söyledi.

Kara'nın boşanma meselesi nedeniyle eski eşiyle konuşan imam nikahıyla birlikte yaşadığı Hatice Y'ye sinirlenmesi sonucu bir tokat atmak istediği, ancak bu tokatın 2 yaşındaki Kader'e geldiğini ileri süren sanık avukatı şunları kaydetti:
“Tokat sonucu merdivenden düşen ve hiç bir şey olmamış gibi ayağa kalkan Kader, maalesef 12 gün sonra hayatını kaybetti. Müvekkilimin kendisinin 4, Hatice Y'nin ise Kader isminde bir çocuğu vardır. Bu çift yuva kurmaya karar vermişler. Resmi nikah kıymaya hazırlandıkları aşamada talihsiz bir olay yaşanmıştır. Böyle bir şey olmasını kimse istemezdi.”

Mahkeme heyeti, eksik hususların giderildiğini ve duruşmanın bittiğini söyledi.

KARARI DUYAN ANNE DURUŞMA SALONUNDA BAYILDI

Son sözleri sorulan sanıklardan İsmail Kara, Hatice ve 2 yaşındaki çocuğu Kader'i yanına alarak sahip çıktığını söyledi.

Olayın böyle gelişeceğini tahmin edemediğini belirten Kara, çok üzgün ve pişman olduğunu ifade etti. Tutuksuz yargılanan Hatice Y. ve kardeşi ise avukatlarının verdiği savunmalara katıldıklarını ve takdirin mahkemenin olduğunu bildirdi.

Mahkeme heyeti, sanık Kara hakkında “Yaralama sonucu ölüme sebebiyet vermeden” 10 yıl hapis cezası verdi.

Mahkeme Başkanı, Hatice Y, hakkında verdiği kararı ise kısa bir açıklama ile salondakilere anlattı.

Hatice Y'nin “Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermekten” dolayı suçlu olduğuna karar verdiklerini belirten Mahkeme Başkanı, “Biz annenin suçlu olduğuna inanıyoruz. Ancak ölen kişinin sanığın öz kızı olması ve vicdan azabı çekmesi nedeniyle kendisine verilecek cezanın en büyüğünün vicdan azabı olduğunu düşünüyoruz. Bu vicdan azabı anneye yeter” diye konuştu.

Bayram K'ya ise, resmi belgede sahtecilikten 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Kararın açıklanmasından sonra Hatice Y, mahkeme salonunda bayıldı. Yakınları tarafından mahkeme salonu dışına çıkarılan Hatice Y'nin durumunun iyi olduğu bildirildi.

Yeni TCK'nın 22. maddesinde yer alan ve “taksirli eylem sonucu ortaya çıkan mağduriyetin ağır olması halinde sanığa ceza verilmemesini öngören” bir düzenleme bulunuyor.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Merkez Karatay ilçesi Büyük Sinan Mahallesi'nden 16 Haziran 2008 tarihinde gelen ihbar üzerine gittikleri evde kafasında ve yüzünde morluklar olan 2 yaşındaki Kader K'nin cesediyle karşılaşan sağlık görevlileri, polise haber vermiş, olayla ilgili çocuğun annesi Hatice Y. ve birlikte yaşadığı İsmail K, gözaltına alınmıştı.

Hatice Y. boşandığı eşinden olan Kader'in nüfusta kendi ağabeyi Bayram K. ile yengesi Cemile K. üzerine kayıtlı olduğunu, ancak kendisinin baktığını söylemişti.

Hürriyet