Kırıkkale'de yaşayan Bedirhan-Emine Bayın çiftçi, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan (TOKİ) dar gelirli ailelere yönelik düzenlenen kampanya kapsamında 1+1 ev aldı. Yeni bir eve kavuşmanın heyecanını yaşayan Bayın çifti, daha sonra bir mağazadan senet karşılığı mobilya aldı.

Ancak bir süre sonra bağırsak kanserine yakalanan Bedirhan Bayın çalışamaz duruma gelince aile, aldıkları mobilyanın borcunu ödeyemedi. Bunun üzerine mağaza sahibi icra takibi başlattı. 4 gün önce anne Emine Bayın, senetlerin zamanında ödenmemesi ve avukatlık ücretinin yatırılmaması nedeniyle polis tarafından gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak Delice Cezaevi'ne gönderildi.

Geçimlerini komşu ve akrabalarının yardımlarıyla idame ettirmeye çalışan ve annesinin de hapse girmesiyle kanser hastası babası ile ortada kalan Mustafa Bayın (15), şimdi devletten ve yardımseverlerden uzanacak yardım elini bekliyor.

Eşinin bir mobilya mağazasından koltuk takımı aldığını, kendisi hastalandıktan sonra bu borcu ödeyemediklerini dile getiren kanser hastası baba Bedirhan Bayın, "Mobilyacı avukata vekalet vermiş, avukatta icraya vermiş. İcrada bin 350 lira avukata ödedim, ancak avukat 2 bin lira borç çıkartıyor. Eşim cezaevinde olduğu için ben de mağdurum, çocuğum da mağdur.

Buradan tüm yetkililere sesleniyorum, bize yardımcı olmalarını bekliyorum. Ben kalınbağırsak ameliyatı oldum. Kalınbağırsağım olmadığı için çalışamıyorum. Üç aydan üç aya 850 lira maaş alıyorum. Benim 2 bin lira ödeyecek gücüm yok" şeklinde konuştu.