3. Ana Jet Üs Komutanlığındaki törenin ardından Pilot Yüzbaşı Ümit Özer'in naaşı askeri uçakla Çarşamba Havaalanı'na getirildi. Havaanına 11.40'da iniş yapan uçaktan ilk olarak şehit Özer'in kanser hastası olan annesi Hatice ve babası Adem Özer ile eşi Setenay Özer indirildi.

Havaalanında Samsun Valisi Hüseyin Aksoy olmak üzere protokol üyeleri tarafından karşılandı. Şehidin uçaktan naşının indirilmesinin ardından alanda bulunanlar göz yaşlarına hakim olamadı.

Ayakta durmakta güçlük çeken şehit annesinin feryatları havaalanında bulunan herkesi duygulandırdı. Uçaktan inen anne Özer, "Oğlum böyle mi gelecektik Samsun'a. Memlekete böyle mi gelecektik" diyerek ağıt yaktı.
Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç cenaze törenine katıldı
Şehit Özer için Çarşamba ilçesinin Durakbaşı köyündeki Merkez Cami'de düzenlenen cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınları ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, 1. Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, 3. Ana Jet Üs Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Samsun Sahra Sıhhiye Eğitim Merkez Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, mülki ve askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Silah arkadaşları, şehit Yüzbaşı Özer'in tabutu başında tören öncesi nöbet tuttu. Daha sonra ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından şehit Özer'in tabutu bir süre top arabasında taşındı. Daha sonra omuzlara alınan tabutu, Bakan Kılıç, Vali Aksoy ve şehit yakınları ile vatandaşlar köy mezarlığına kadar taşıdı.

Pilot Yüzbaşı Özer'in cenazesi, burada toprağa verildi. Askerler daha sonra saygı atışı yaptı.

Tören boyunca şehidin annesi Hatice, babası Adem ile eşi Setenay Özer'in ayakta durmakta güçlük çektikleri gözlendi. Bu arada anne Hatice Özer'in, tedavi için bir süredir Konya'da oğlunun yanında bulunduğu öğrenildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait Türk Yıldızları bünyesindeki NF-5 tipi akrobasi uçağı, dün Konya-Ankara karayolu yakınlarında Tümosan Fabrikası'nın arkasına düşmüş, pilot Yüzbaşı Ümit Özer şehit olmuştu.