Fatih'te 45 yaşındaki Nazan Öncel'in ölen annesinin cesediyle 7 yıl yaşadığı ortaya çıkması, mahalleliyi dehşete düşürdü. Olay, Nakibul Eşref Sokak'ta bir apartmanın en üst katında oturan Nazan Öncel'in, sokaktan geçen hurdacıya buzdolabı vermek istediğini söyleyip eve çağırmasıyla ortaya çıktı. Eve giren hurdacı Hasan Çetinkaya'nın çekyatı da alabileceğini söylemesi üzerine Nazan Öncel panikledi. Çetinkaya, o anda yaşananları şöyle anlattı:
"Nazan Öncel hurda vermek için yukarı dairesine çağırdı. Zaten 65 metrekare bir daire. Evin içi berbat durumdaydı, kokuyordu. Buzdolabını almamı söyledi. İsterse çekyatı da alabileceğimi söyledim. Çekyatta yorganın altında biri yatıyordu. Merakla yorganı kaldırdım. O an kanım dondu. İskelete dönmüş cesetle karşılaştım. Cesedin bir tek saçları duruyor bir de üzerindeki elbise ile hırkası geri kalan kemik yığını. Nazan Öncel bana annesinin karnını doyurduğunu söyleyerek 'Rahatsız etme annem uyuyor' dedi. O kadar sakin bir sesle bunu bana söyledi ki ne yapacağımı şaşırdım. Evden çıkıp polise giderek, olayı anlattım."
Nazan Öncel ile aynı apartmanda oturan komşuları ise olanlardan habersiz. Zehra Konuş 10 yıldır bu apartmanda oturduğunu söyleyerek "Nazan, kendi halinde bir kızdı. Yemek vermek istesek, geri çevirirdi. Kimseyi evine sokmazdı. Hiç koku da duymadık" dedi. Öncel ailesinin Isparta'dan hemşehrisi olduğunu söyleyen Osman Kurt ise, "Baba Naci Öncel 17 yıl önce kansere yakalanarak, öldü. Babaları öldükten sonra Nazan ve annesi Emine Hanım eve kapandı. 5 amcası var. Köyde mal varlıkları var. Paylarını vermek için amcaları görüşmek istedi. Ama Nazan onları eve bile sokmadı" diye konuştu. Bu arada ifadesinde sorulara mantıklı cevaplar veremeyen ve "Annem 20 Ekim 2005'te yüksek gerilim hattından gelen elektrik akımına kapılarak öldü. Vücudumuza yüksek akım yüklemesi yaptılar. Kim yaptı bilmiyoruz" diyen Öncel akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için Adli Tıp'a gönderildi.