RUSYA"da 7 aylık hamile 27 yaşındaki Yelena Koç"un şeker hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede ölmesi, eşi 30 yaşındaki Muhammet Koç"un memleketi Mersin"in Tarsus İlçesi"ndeki yakınlarını yasa boğdu.

Tarsuslu Muhammet Koç ile 2 yıl önce evlenen Rus gelin Yelena"nın mutluluğu kısa sürdü. Hamileliğinin 7"nci ayında rahatsızlanan Yelena, tedavi gördüğü Moskova"daki hastanede geçtiğimiz hafta şeker hastalığı nedeniyle yaşamını yitirdi.

Yelana'nın karnındaki bebeğiyle birlikte ölmesi eşi Muhammet Koç"u ve ailesini yasa boğdu. Kendisi uğruna dinini değiştirerek Müslüman olan eşini ve çocuğunu kaybeden Muhammet Koç, büyük üzüntü yaşıyor. Eşini çok özleyeceğini belirten Koç, şunları söyledi:
“Rusya"nın Moskova kentinde Temp Rus mağazasında İşletme Şefi olarak çalışırken, 2 yıl önce annesi Nadejda Zankina ile mağazamıza alışverişe geldi. Yelena"ya gönlümü kaptırdım. Kendisine açıldım ve benimle evlenmeyi kabul etti. Durumu Türkiye"deki aileme anlattım, ailem bu duruma sıcak baktı. Tanışmamızın ardından ona dinimizi anlattım. Dinimizi, ülkemizi anlattıkça hayran kaldı. Müslüman ve eşim olmayı kendi istedi. Birlikte geldiğimiz Türkiye"de onu ailemle tanıştırdım, onlar da onu çok sevdi. Durumu aileme anlattım onlar da bu isteğimize olumlu baktı. Rusya"da mutlu bir yaşam sürüyorduk, çok sevdiğim eşim ile aramızdaki aşkın ölümle sona ereceği aklımın ucundan bile geçmezdi, onu çok özleyeceğim çok üzgünüm.” /DHA