ABD Başkanı Barack Obama'nın "ateşkes için arabuluculuk" önerisinde bulunması, Birleşmiş Milletler'in (BM) "savaş kuralları ihlali" uyarısı yapması ve dünyanın dört bir yanından yükselen tepkilere rağmen İsrail, Gazze Şeridi'ne bomba yağdırmaya devam ediyor. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, "Askeri operasyonları durdurmamız için yapılan uluslararası baskılara direneceğim" derken, İsrail ordusu "24 saat içinde hava saldırılarını artıracağı" açıklamasını yaptı. İsrail ordu sözcüsünün "Bir sonraki adıma hazırız" açıklaması da günlerdir beklenen kara harekatının artık kapıda olduğu şeklinde yorumlandı. İsrail Parlamentosu'nun aşırı sağ partisi İsrail Evimiz'den milletvekili olan Ayelet Şaked'in sözleri ise ortalığı karıştırdı. Şaked, Facebook sayfasından "Teröristlerin arkasında destekçileri var. Düşmanlarımızı ve destekçilerini öldürmeliyiz. Buna teröristlerin anneleri de dahil. Daha fazla yılan yetiştirmelerini engellemek için annelerini de çocuklarının peşinden göndermeliyiz" dedi. Şaked'in ırkçı söylemlerini dünyaya duyuran ise İngiliz Independent gazetesinin İsrailli yazarı Mira Bar Hillel oldu. Hillel, milletvekilinin sözlerine "Pasaportumu yakmak istiyorum" şeklinde isyan etti. 

HANİYE'NİN 3 YEĞENİ ÖLDÜRÜLDÜ 
Dünden itibaren Gazze'de ölenlerin sayısı 150'ye ulaşırken yaralı sayısı 950'yi geçti. BM, saldırılarda ölenlerin yüzde 77'sinin sivil olduğunu açıkladı. Gazze yönetiminin eski Başbakanı İsmail Haniye'nin 3 yeğeninin de ölenler arasında olduğu öğrenildi. İsrail jetlerinin vurduğu bin 160 hedef arasına iki caminin de eklendiği görüldü. Hamas sözcüsü "Camilerin bile bombalanması düşmanımızın ne kadar acımasız olduğunu gösteriyor. Cami saldırılarının Müslüman alemini ayağa kaldırmasını bekliyoruz" dedi. Gazze Şeridi'nden İsrail'e yönelik roketlerin atılmasına dün de devam edildi. Filistin emniyet kaynaklarına göre Filistinli direnişçiler, Gazze'nin güneybatısındaki er-Rimal bölgesinde İsrail'e ait insansız hava aracı düşürdü. Öte yandan Birleşmiş Millet Genel Kurulu iki gün süren müzakerelerin ardından dün Gazze için taraflara ateşkes çağrısı yaptı. 

TÜRKİYE'DEN ACİL YARDIM MALZEMESİ 
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Başbakan Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda Gazze'ye 1 milyon dolar tutarında gıda ve acil yardım malzemesinin mahallinden temin edilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılabilmesine yönelik çalışmalara başlanıldığı kaydedildi. 

İSRAİL CAMİYİ FÜZE İLE VURDU, 15 KİŞİ ÖLDÜ
İsrail'in dün geceki füze saldırısında bir cami daha hedef oldu. Saldırıda 15 kişi hayatını kaybederken, onlarca kişi yaralandı. İsrail'in, Hamas'ın Gazze polis müdürünün evini hedef aldığı ancak evin camiye yakın olması nedeniyle akşam namazından çıkanların öldüğü belirtildi. Hamas polis şefinin akibeti ise bilinmiyor. Öte yandan İsrail radyosu, kara harekatının her an başlayabileceğini duyurdu.