Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi bahçesindeki merdivenlerinde, dün saat 19.00 sıralarında, battaniyeye sarılı durumda terk edilmiş bir bebeği görenler, durumu bitişikteki Devlet Hastanesi’nde görevli polis memuruna bildirdi. Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi bahçesine gelen polis memuru yanında bir kağıt parçasına, "Bu çocuk önce bulana sonra Allah’a emanet. Kendi çocuğunuz gibi bakın. Benim durumum yok. Elimde değil bakamadım. Hem de bırakmak istemedim. Ama mecbur kaldım. Anlayışla karşılayın. Bu çocuğun sıcak bir yuvaya ihtiyacı var. O da ben de yok, durumum yok. Haram yedirmem evladıma. Size emanet. İyi bakın oğluma. Teşekkür ederim" yazılı bir not buldu. Bebek, Devlet Hastanesi acil servisine götürüldü.
 
Terk edilen bebek daha sonra götürüldüğü Eskişehir Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi acil servisinde Dr.Yasemin Özatik tarafından muayene edildi. Dr.Özatik, bebeğin iki buçuk aylık olabileceğini, sağlık durumunun iyi ancak karnının aç olduğunu belirtti. Yapılan muayenesinin ardından çocuk servisine çıkarılan bebeğe hemşireler mama verdi. Hemşireler bebeği hastaneye getiren polis memurunun adı olan "Yunus" adını verdiklerini söyledi.
 
Emniyet Müdürlüğü yetkilileri hastanede bakım altına alınan bebeğin kimler tarafından bırakıldığını araştırdıkları belirtti. Hastaneye gelen Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet ve Gasp Bürosu ile Çocuk Şubesi ekipleri, 2-3 ay önce doğum yapan kadınların kayıtlarına bakıp Eskişehir Devlet ile Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastanelerinin güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı.