Çeşitli açılış ve ziyaretler için dün Aydın’a gelen ve geceyi Didim’de geçiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li Didim ve Akbük belediyelerini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’na, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Prof.Dr. Metin Lütfi Baydar, CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz eşlik etti.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Didim Belediyesi’nde Başkan Mümin Kamacı tarafından karşıladı. Başkanlık makamında Kamacı ile görüşen Kılıçdaroğlu, çocuklarla da sohbet etti. Ziyarette Kılıçdaroğlu’na 2009 yılında CHP Grup Başkanvekili iken Didim’e yaptığı ziyaretteki fotoğrafları gösterilirken, Kılıçdaroğlu’nun Karakalem üzerine yaptığı resim hediye edildi.
Kılıçdaroğlu daha sonra Akbük Belediyesini ziyaret etti. CHP liderini Belediye Başkanı M. Erçin Sandalcı ve partililer karşıladı.
Belediye önünde halka seslenen Kılıçdaroğlu, Akbüklülere güzel bir yerde tatil yaptıklarını fakat tutuklu gazetecilerin ve üniversite öğrencileri bulunduğunu hatırlatarak “Siz burada güzel doğada tatilini yaparken Türkiye’de özgürlüğü kısıtlananlar var hapiste gazeteciler var, onları unutmayın. Hapiste üniversite öğrencileri var unutmayın, kim olursa olsun haksızlığa uğrayan adaletsizliğe uğrayan herkesin yanında olacağız. Herkesi destekleyeceğiz bu ülkeye demokrasi ve özgürlük çağdaş anlamda gelinceye kadar mücadelemiz sürecek” diye konuştu.
Konuşmasında 4+4+4 olarak bilinen yeni eğitim sistemine eleştiride bulunan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye genelinde büyük sorun var. Anneler, büyük anneler hazırlıklı olun; okullar açılacak 5 yaşındaki çocuğunuzu okula göndereceksiniz. Sizlerde öğretmenlerle beraber eğitime başlayacaksınız. Çok büyük sorunlar çıkacak, bunların hepsini şimdiden söylemeyi ana muhalefet partisinin Genel Başkanı olarak görebiliyorum. Hazırlıklı olun, ülke iyi yönetilmiyor. Tam bir kaos var. İyi yönetilmeyen bir ülkede huzursuzluk var. Bunu besleyen işsizlik var."
ADRES CHP
Bütün bu sorunların çözüm adresinin CHP olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Ülke yanlış politikalarla yönetiliyor biz bu ülkeye huzuru ve barışı getirmek istiyoruz. Herkesin iş ve aş sahibi olmasını istiyorum. Huzurun barışın olduğu yerde insanlar mutlu olurlar. Geleceğe mutlu bakarlar eğer çocuklarımızın geleceğini düşünüyorsak el birliği ile çaba göstermeliyiz. AKP’ye gerekli dersi vermeliyiz. Bunun için yola çıkmalıyız” Konuşmasının ardından Akbük beldesi belediyesini ziyaret eden Kılıçdaroğlu, Balıkesir’in Burhaniye ilçesindeki etkinliğe katılmak üzere beldeden partililerce uğurlandı.

105.20120629135320.jpg

106.20120629135328.jpg