Meksikalı başarılı aktrist Salma Hayek, yoksul bir Afrika ülkesinde herkesi şaşırtan bir davranışta bulundu.

Afrika, yaşam koşulları olarak ünlüleri her zaman çok etkiledi. Madonna'nın Malawi'den bir evlat edindiğini, Angelina Jolie'nin de sıksık bölgeyi ziyaret ettiğini ve onun da Namibia doğumlu bir çocuğu evlat edindiğini biliyoruz.

Bu kez Afrika'da yaşanan acılar, yine Hollywood dünyasından başka bir yıldızın yüreğine dokundu. Meksikalı başarılı aktrist Salma Hayek, yoksul bir Afrika ülkesinde herkesi şaşırtan bir davranışta bulundu.

Hayek, savaşın izlerini silmeye çalışan yoksul Batı Afrika ülkesi Sierra Leone'yi ziyarete gittiğinde gördüğü bir bebeği emzirdi.

42 yaşındaki güzel aktrist, yaklaşık bir yıl önce Valentina isminde bir kızı çocuğu dünyaya getirmişti.

Hayek, bir anne duyarlılığı ile gittiği Afrika ülkesinde, annesinin sütü olmadığı için annesini ememeyen bir bebeği mutlu etti. ABC'nin 'Nightline' isimli yeni programında ekrana gelen görüntüler dünyada büyük ilgi gördü.

Hayek, 'Bebeğin sağlığı çok iyi. Ancak annesinin sütü yo. O çok açtı. Kızımı sütten kesmiştim fakat hala çok sütüm vardı. Bu yüzden ben de bu bebği besledim,' dedi.

Hayek ekledi: 'Kızım büyüdüğünde, sütünü başka bir bebekle paylaşmaktan gurur duyacağını düşünüyorum. Eminim, o paylaşmayı öğrenen yardımsever bir nesilin çocuğu olacak.'

Hayek ayrıca bu davranışı ile büyük annesinin örnek olduğunu anlattı. Meksika'da yaşarken, büyükannesi de sokakta kalmış aç bir anne ve çocuğa yardım etmiş ve bebeği o zaman aynen Hayek gibi emzirmiş. Bebeki huzur içinde mışıl mışıl uykuya dalmış. Hayek de bu manzara karşısında çok şaşırmış. Bu hikaye etkilenen Hayek, kendisi de aç bir bebeği emzirebilme şansına buarada sahip olduğunu belirtti.

Hayek, Afrika'da tetanoz ile mücadele programı için, bu hastalık yüzünden çocuk ölümlerinin en çok görüldüğü Sierra Leone'yi ziyaret etti. Bu yüzyılda bile çocukların tetanozdan ölmesi şaşırtıcı gelebilir. Aslında çok basit yöntemlerle ve aşıyla bu hastalığı önlemek mümkün. Salma Hayek ve daha birçok yıldız, bu programa destek veriyor.

H2 / dış haberler