Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde ikamet eden A.O.T, gönül ilişkisi olduğu iddia edilen 45 yaşındaki Ummuhan Muttalibov için Denizli'ye geldi. A.O.T., Muttalibov'un oturduğu Hamam Mahallesi 30 Ağustos Caddesi'ndeki evinin bahçe duvarından atlayarak içeri girdi. A.O.T. ile Ummuhan Muttalibov ile kısa süreli tartışma çıktı. Tartışma sırasında A.O.T., yanında getirdiği bidonun içerisindeki benzini Ummuhan Muttalibov'ün üzerine döktü, ardından da çakmağı çaktı.

Bir anda alevler içinde kalan Ummuhan Muttalibov'un çığlıklarına kızı 16 yaşındaki Ö.Ç. yetişti. Ancak şüpheli A.O.T., bu kez bidondaki benzini bu kez de genç kızın üzerine dökmeye çalıştı. A.O.T, anne ile kızın yardım çığlıkları üzerine paniğe kapıldı,  benzin bidonunu bırakıp, bahçe duvarından atlayarak kaçtı.

Anne-kız olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekipleri tarafından Çivril Devlet Hastanesine kaldırıldı. Muttalibov, ikinci derecede yanık tanısıyla Denizli Devlet Hastanesine sevk edilerek Yanık Ünitesi'nde tedavi altına alındı.

Vücudunda hafif yanıklar olan Ö.Ç ise ayakta tedavi edildi.

Olay yerinde ruhsatsız silahını da düşüren A.O.T'nin yakalanması için çalışma başlatıldı.