Olay, bu akşam saatlerinde Bağlarbaşı Mahallesi'nde bulann Ziraat Parkı'nda meydana geldi. Pazar alışverişini yaptıkdan sonra evlerine gitmek için parkta otobüs bekleyen Turan Pirdal eşi Nuray Pirdal (32) ve çocukları Eray Pirdal (7) kuzenleri, anne Esma Koca (30) çocukları İlayda ile Aleyna Koca, yağmurun başlamasıyla birlikte ıslanmamak için ağaç altına sığındı.

Bu sırada ağacın üzerine yıldırım düştü. Büyük bir gürültü ile düşen yıldırım akraba ailelerden 5 kişinin yaralanmasına sebep oldu. Yaşanan feci olayda; Nuray Pirdal'ın sırtında yanıklar oluşurken, diğer akrabaları ise olayı küçük sıyrıklarla atlattı.

Yıldırımın düşmesiyle ağacın sadece kabukları soyuldu. Yaralılar çağrılan ambulansla Çekirge Devlet Hastanesi ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedavileri yapılan aileden Turan Pirdal'ın yara almadan kurtulduğu öğrenilirken, eşi Nuray Pirdal'ın sırtında yanık olduğu belirtildi. Olayda yaralanan diğer akrabaların ise olayı küçük sıyrıklarla faciayı atlattığı öğrenildi. Yaralıların durumlarının iyi olduğu belirtildi.

 

"DEHŞET VEREN ANLAR GÜVENLİK KAMERASINDA"

Yaşanan feci olay bir işyerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde ağaç altında bekleyen ailenin üzerine yıldırım düşmesi ve ağaçtan kopan parçaların yola düşmesi yer alıyor. Bir ışığın parlamasıyla çevredekilerin büyük panik yaşadığı gözleniyor. Görüntülerde ağaç altında beklerken oyun oynayan küçük çocukların bir anda yere düşmesi ve sonrasında yaşanan panik tüm dehşeti anlatıyor. Olayın ardından çevredeki vatandaşların hemen yardıma koşması ve ambulansların gelmesi gözleniyor.

Bin anda büyük bir ses geldiğini belirten vatandaşlar, "O anda çocuklar vardı. Aklıma hemen onlar geldi ve yardıma koştuk. Yıldırım'dan korunmak istemişler. Yıldırımın düşmesiyle evler sallandı" dedi.