3 çocuklu Emine ve Ahmet Refik Ö. çifti 2 yıl önce ortadan kaybolmuştu. Komşuları, emlak işiyle uğraşan çiften haber alamamaları üzerine durumu polise bildirirken, Cumhuriyet Savcısı tarafından evde yapılan incelemede bir sonuca ulaşılamamıştı. Yaklaşık 4 milyon TL"lik mal varlığı olan Emine Ö. ile Ahmet Refik Ö.'nün Türkiye"nin her yerinde aranması için İznik Cumhuriyet Savcılığı talimat göndermişti. Olayın ardından, çiftin Bursa"da oturan emekli öğretmen kızı 55 yaşındaki Zeliha B. ile Çanakkale"de yaşayan emekli astsubay oğulları 50 yaşındaki Kamil Ö. savcılıkta verdikleri ifadede, anne ve babalarını İstanbul'da oturan en küçük kardeşleri Kenan Ö."nün servet için kaçırdığını öne sürmüşlerdi. Kenan Ö. ise anne ve babasını bulana 200 bin lira ödül vereceğini açıklamıştı.


SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

Emine Ö. ile Ahmet Refik Ö.'yü oturdukları evin fosseptik çukurlarında bile arayan İznik Cumhuriyet Savcılığı aldığı ifadeler doğrultusunda anne ve babasını kaçırdığı şüphesiyle Kenan Ö. hakkında tutuklama kararı çıkardı. Aylarca ikamet ettiği İstanbul"un değişik bölgelerinde aranan Kenan Ö., Gaziosmanpaşa'da polisler tarafından yakalandı. Tutuklanan Kenan Ö., çıkarıldığı mahkeme tarafından Metris Cezaevi'ne gönderildi.

Daha önce, Fransa"da bir kişiyi yakarak öldürmek ve evrakta sahtecilik gibi suçlardan sabıkası bulunduğu öne sürülen Kenan Ö."nün anne ve babasının kaçırılmasıyla ilgili olarak ifadesi alınması için İznik"e getirileceği öğrenildi.
Hürriyet