Adana Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gördükten sonra taburcu edilen Ramazan Yavuz, 26 Şubat 2012 tarihinde merkez Yüreğir ilçesi, Yunusoğlu Mahallesi'nde annesi Sultan (70) ve ablası Ayten Yavuz'u (28) evde uyurken ölen babasına ait kalaşnikof tüfekle öldürdüğü iddiasıyla tutuklandı.

İfadesinde annesi ile ablasının kendisine hastaneden akıl hastası olduğuna dair rapor aldıklarını ileri süren Yavuz, "Benim aklım başımda. Çok şükür iyiyim. Benim akıl hastası olduğumu söyleyip hastaneye yatırmaları yüzünden aileme kızgındım. Her şeyime karışıyorlardı. Olay gecesi de annem ve ablam, 'Hastasın, ilacını iç, yoksa iyileşemezsin, yine hastaneye yatarsın' dediler. Kendilerine çok kızdım. Oturup yatmalarını bekledim. Daha sonra ölen babam Ramazan'dan kalan kalaşnikofla odalarına girip ateş ederek öldürdüm" dedi.

Soruşturmasını tamamlayan cumhuriyet savcısının hazırladığı iddianamede sanık Ramazan Yavuz'un "yakın akrabayı öldürme" suçundan 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi istendi. Ayrıca sanığın akıl hastası olduğundan ceza yerine tedavi edilmesi istenen iddianamede, kronik şizofreni raporu bulunan sanığın, kendisini akıllı görerek tedavi olmak istemediği ve cinayetleri de bu yüzden işlediği öne sürüldü. İddianame, Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilirse sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.