Mehmet Ali Yılmaz İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Maksude Avcı, 21 Ekim 2011'de öğretmen arkadaşı Elif Gör'ü Ziyapaşa Mahallesi'ndeki evinde misafir etti. Öğretmen Avcı, oğlu Umutcan'ı da alıp arkadaşı Elif Gör ile birlikte onun evine gitmek için yola çıktı.
Kasım Gülek Bulvarı'nda uzun süre bekledikleri dolmuş gelmeyince gitmekten vazgeçip tekrar eve dönmek istediler. Gör, 2 çocuğuyla karşıya geçerken arkasından kucağında oğluyla gelen Maksude öğretmene Korhan Yağ'ın kullandığı otomobil çarptı. Anne ve oğlu kaza yerinde hayatını kaybetti. Kazadan sonra tutuklanan işadamı Yağ, yargılandığı Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. Ölenlerin yakınları sanık hakkındaki şikayetlerinden vazgeçerken, 15 yıl hapis cezası istenen Yağ, olaydan dolayı çok üzgün olduğunu söyledi.
Yolda otomobiliyle ilerlerken otobüsün önünden çıkan öğretmen ve kucağındaki çocuğuna çarpmamak için direksiyonu kırdığını ancak çarpmayı engelleyemediğini ifade eden Yağ, "Sağ yanda yavaş giden otobüs hafifçe sola doğru yönelmişti. Sol yanından geçmek istedim. Otobüsün önünden 1 ya da 2 kişi bu sırada yolun karşısına geçmeye çalıştı. Yavaşladım. Bu kişilerle otobüs arasından geçeceğimi düşündüm. Devam ederken 1 kişi daha yola çıktı. Çarpmamak için direksiyonu sağa çevirdim ancak çarpmayı engelleyemedim. Alkollü değildim" diyerek kendini savundu.

Cumhuriyet Savcısı da mütalaasında, ölen öğretmenin karayolunda araçlara öncelik verilmesi gereken kurala uymadığını, sanık şoförün hızını yol şartlarına göre ayarlamadığı gerekçeleriyle kusurlu olduklarını belirterek, sanığın cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, Maksude öğretmen ile oğlunun ölümüne neden olan iş adamı Yağ'ı tahliye edip, önce 4 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum etti. Duruşmadaki iyi hali nedeniyle sanığın cezası 3 yıl 9 aya indirilirken, bu ceza da günlüğü 20 liradan 27 bin 300 lira para cezasına çevrildi. Para cezasının 24 eşit taksitte ödenmesi karara bağlanarak, Yağ'ın ehliyetine bir yıl süreyle el konulmasına karar verildi.

Bu arada ölen öğretmenin eski eşi Emrah Kabak, şikayetinden vazgeçmesinin söz konusu olmadığını söyledi. Haberi olmadan kayınbabası ile avukatın yaptığı konuşma sonunda mahkemeye şikayetten vazgeçme dilekçesi verilmiş olabileceğini belirten Kabak, "Sanık tarafı üzüntülerini belirtmek için bizimle görüştü. Kendilerine de şikayetten vazgeçmeyeceğimizi de söyledik. Şikayetten vazgeçtiğimi ve verilen 27 bin liralık para cezası kararını duyunca şok oldum. Avukatı azlettim. Kararı temyiz edeceğim, benim şikayetim sürüyor. 2 cana bu kadar az ceza verilmez" dedi.