MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, borçları nedeniyle haciz memurlarını karşısında bulan 35 yaşındaki Didem Balay, 5 yaşındaki kızının gözü önünde yat malzemeleri sattığı işyerini tiner dökerek yakmak istedi. Korku içindeki küçük kız, çevredekiler tarafından işyerinden çıkartılırken, Didem Balay polisin iki saat süren çabası sonucu ikna edildi.

Bodrum İçmeler Mevkisi tersaneler bölgesinde `Medi Marin Boya ve Yat Malzemeleri' adlı işyeri bulunan evli ve 1 çocuk annesi Didem Balay, dün akşam saatlerinde dükkanına gelen icra memurları ve avukatları görünce çılgına döndü. İcra memuru ve avukatları, yaklaşık 45 bin TL tutan borcunu ödeyeceğine ikna edemeyen genç kadın, eline aldığı bir teneke tineri dükkanının içerisine döküp, kendisi ile birlikte yakma tehtidinde bulundu. Olay anında icra memurları ve avukatlar işyerini terkederken, Didem Balay'ın yanında bulunan küçük kızını da komşuları dükkandan dışarıya çıkarttı.

Eşi Mehmet ve kayınpederi Oral Balay'ın yarım saat süren ikna çabaları da sonuç vermeyince, olay yerine polis ve itfaiye ekipleri çağrıldı. Bölgenin elektriği tamamen kesildi, güvenlik önlemleri arttırıldı. Polisin yaklaşık iki saat boyunca konuşarak ikna etmeye çalıştığı genç kadın, elindeki tiner dolu tenekeyi işyerinin içerisine dökmeye devam ederken, bir yandan da elindeki çakmağı ateşlemekle tehdit edip, yanına kimseyi yaklaştırmadı. Polisin, borçlarını ödemesi için gerekli kolaylığı sağlayacaklarına söz vermesi ve icra memurları ile avukatların gitmeleri üzerine Didem Balay elindeki tiner ve çakmağı bırakıp dışarıya çıktı.

`MALIMI ALMALARI, CANIMI ALMALARI DEMEK'
Polis tarafından gözaltına alınan Balay, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Didem Balay ifadesinde şunları söyledi:

"Sezon çok kötü gidiyor. Alacaklarımı tahsil edemeyince, borçlarımı da ödeyemedim. Dükkana satın aldığım malzemeler karşılığında kestiğim çekleri ödeyebilmek için alacaklılardan bir- iki ay sabretmelerini istedim. Ancak, onlar icra işlemi başlattılar. Malımı almaları demek, canımı almak demek. İcra memurlarını karşımda görünce birden çılgına döndüm, ne yaptığımı bilmiyordum. Amacım, kimseye zarar vermek değildi."

Didem Balay ifadesinin ardından serbest bırakılırken, dükkandan yoğun tiner kokusu yayılması nedeniyle İçmeler Caddesi'nde trafik uzun süre kontrollü olarak verilebildi. DHA