İSTANBUL Sarıyer"de 8 aylık hamile 38 yaşındaki Nilgün Oğuz, bakıcılığını yaptığı kadının kardeşi tarafından tabancayla vuruldu. Olay dün akşam saat 18:00 sıralarında Ferahevler Mahallesi"nde meydana geldi. Alzheimer hastası ablası Emine ve kanser hastası eniştesi Ali Osman Öztorun"un bakıcılığını yapan Nilgün ve Yavuz Oğuz çiftine kızan İsmet Onay bakıcı çiftle tartıştı. Tartışmada bakıcı Nilgün"ü bir odaya kapatan Onay, belindeki tabancayı çıkararak iki el ateş etti. 8 aylık hamile olan Nilgün Oğuz karnına isabet eden iki kurşunla ağır yaralandı. Ambulansla Okmeydanı Hastanesi"ne kaldırılan bakıcı hemen ameliyata alındı.


Bebek Çapa"da kuvöze kondu

Sezeryanla anne karnından alınan bebek, kuvöze konularak İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi"ne (Çapa) sevk edildi. Tedaviye alınan minik kızı muayene eden doktorlar, kurşunun bacağını sıyırdıktan sonra makatından girip kolunu delerek çıktığını belirledi. Saat 22.30"da ameliyata alınan bebeğin ve yaralı annesinin hayati tehlikeyi atlatamadığı öğrenildi. Yakınları, 10 yıllık evli olan Nilgün Oğuz"un çocuğunun olmadığını ve iki yıl tedavi gördükten sonra hamile kaldığını söyledi.


“İyi bakmıyorlar diye vurdum”

Olayın ardından teslim olan İsmet Onay polise, “Nilgün Oğuz"un iki yıldır evinde kaldığı hasta ve yaşlı ablamla enişteme iyi bakmadığını duydum. Nedenini sordum ve tartıştık” dedi. Bebeğin babası Yavuz Oğuz ise olayı şöyle anlattı: “Eşim ve ben çiftin iki yıldır bakımını ve tüm işlerini yapıyoruz. Çok güvendikleri için eşime vekaletlerini verdiler. Emine Hanım"ın kardeşi ise çiftin evine el koyacağımızı düşünerek bizi tehdit ediyordu. Tartışma da bu yüzden başladı. İsmet Bey, ablasını vekaleti eşimden alması için tehdit etti. Ablasına silah çekince eşim araya girdi. İki el ateş etti. Eşim yere yığılınca önce 112"yi sonra polisi aradım” dedi.


Vatan