Öte yandan cinayete kurban giden Münevver Karabulut'un kardeşi Enver ve annesi Nagihan Karabulut, Gülhane'deki Çocuk Mahkemesi'ne geldi. Aile adına avukatları Rezzan Epözdemir bir açıklama yaptı. Epözdemir, çok mutlu olduklarını söyledi.

Gülhane'deki Çocuk Mahkemesi'ne getirilen Cem Garipoğlu'nun ifadesini Çocuk Mahkemesi Savcısı Mustafa Öztürk ve soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Faruk Erşen Yılmaz alacak. Bu esnada Sosyal Hizmetler Görevlisi, Sosyolog ve Pedagog da içerde bulunacak. Savcılık işlemlerinin ardından Garipoğlu, Nöbetçi 3.Çocuk Mahkemesi'ne sevk edilecek.

Münevver Karabulut'un annesi Nagihan ve kardeşi Enver Karabulut da adliye önünde bekliyor. Aile adına bir açıklama yapan Avukat Rezzan Epözdemir, "Geç de olsa Cem'in yakalanması umut verici" dedi. Epözdemir, soruşturmayı yürüten savcının çok yürekli çalıştığını dile getirdi. Tüm delillerin en ince ayrıntısına kadar toplandığını anlatan Epözdemir, "Hiçbir meslektaşım hakkında konuşmak istemem. Ama Garipoğlu'nun avukatının buluştuktan sonra, 'Canı sucuk ekmek istedi' şeklindeki açıklamaları inciticiydi. Baba Süreyya Bey'in son zamanlarda yaptığı açıklamalar, psikolojisi bozuk olduğu için çok sağlıklı olmamıştı." dedi. Avukat Epözdemir, Cem Garipoğlu'nun sadece kendisinin değil tüm yardımcılarının da cezalandırılması için takipçi olacaklarını dile getirdi. Epözdemir 50 meslektaşının duruşmaları takip edeceğini kaydetti.

Kısa bir açıklama yapan anne Nagihan Karabulut da "Yüreğime biraz da olsa su serpildi. Bundan sonraki sürecin yakından takipçisi olacağız. Bundan sonrasını yargı takip ettiği için biz sabırla bekleyeceğiz. Yine her zaman beklediğimiz gibi." şeklinde konuştu.Yeni Şafak