5 Mayıs 2011’de meydana gelen olayda, borç-alacak meselesi yüzünden kavga ettiği Adem Aksoy ile bir lokantada tartışan Cuma Ayhan, tartışma sırasında dövüldüğü gerekçesiyle hasmının Konak Mahallesi’ndeki evine gece yarısı baskın yaptı.

Baskında Adem Aksoy’un eşi Gül Aksoy ile çocukları Melisa ve ikizleri Melike ile Kader’i boyunlarına tabancayla birer el ateş ederek öldüren Cuma Ayhan’ın Gaziantep 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılaması sona erdi.

Tutuklu sanık Ayhan, mahkemedeki son ifadesinde, Adem Aksoy’un olaydan birkaç gün önce kendisinden 2 bin lira borç aldığını ancak cinayet günü ödeyeceğini söylemesine karşın ödemediğini tekrarladı.

"BANA HAKARET ETTİ"
Ayhan, "Arkadaşlarımla alkol aldık. Adem’in bacanağı Adem Can’a alacağımı tahsil edemediğimi söyleyince oturduğumuz lokantaya çağırdık. Adem arkadaşlarıyla geldi. Ben borcunu neden ödemediğini sordum. Yanındaki bir arkadaşı da ’Ne parası istiyorsun? Senin niye para istediğini biliyoruz?’ diye bana imalı bir şekilde hakaret etti. Bu sırada arkadaşları benim kafama tabakla vurarak yaraladı. Kafam ve burnum kanadı. Sonra diğerleri de saldırıp beni dövdüler.

"GÖZÜM DÖNMÜŞTÜ"
Daha sonra da onlar lokantadan ayrıldı. Oğlum Sefer ve arkadaşı Cesur Bulut ile Adem Aksoy’un evine gittik. İçeri girdik. Işıklar yanıyordu ama kapı kilitliydi. Kapıyı tekmeyle kırarak odaya girdim. Gözüm dönmüştü. Önce annelerine, ardından da çocuklarına ateş ettim. Olayın bu noktaya gelmesi Adem Aksoy’dan kaynaklanmıştır. Onun çocuklarını ben ondan daha çok seviyordum. O cezaevindeyken ailesine ben baktım. Suçu işledim, pişmanım" dedi.

Mahkeme heyeti, Cuma Ayhan’ı; anne Gül Aksoy ile çocukları Melisa, Melike ve Kader Aksoy’u öldürmekten birer kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.

Sanığın cezasında indirime gitmeyen mahkeme ayrıca, Cuma Ayhan’a kamu haklarında yasaklar getirdi. Olayın diğer sanıklarından Cuma Ayhan’ın 22 yaşındaki oğlu Sefer Ayhan ile arkadaşı Cesur Bulut ise cinayete yardımdan 18’er yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.