SAAT: 15:20 TENZİLE ERDOĞAN'IN NAAŞI TOPRAĞA VERİLDİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi.
 
Fatih Camisi'ndeki cenaze töreninin ardından Karacaahmet Mezarlığı'na getirilen Tenzile Erdoğan'ı cenazesi, Başbakan Erdoğan tarafından mezara indirildi.
 
Tenzile Erdoğan'ın mezarına ilk toprak da Başbakan Erdoğan tarafından atıldı.
 
SAAT: 14:38 CENAZE KARACAAHMET MEZARLIĞI'NA GETİRİLDİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın cenazesi, Karacaahmet Mezarlığı'na getirildi.
 
Tenzile Erdoğan'ın Fatih Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından naaşını taşıyan, Başbakan Erdoğan ve kardeşi Mustafa Erdoğan'ın da içinde bulunduğu cenaze arabası, Dr. Eyüp Aksoy Caddesi üzerindeki gasilhane girişinden Karacaahmet Mezarlığı'na giriş yaptı.
 
Cenaze aracının mezarlığa girmesinin hemen ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün makam aracı da aynı konvoyla mezarlığa girdi.
 
Bu arada, cenaze mezarlığa gelmeden yaklaşık yarım saat önce Kur'an-ı Kerim okunmaya başlandı ve hoparlörlerden tüm mezarlığa yayın yapıldı.
 
Çok sayıda vatandaş da Tenzile Erdoğan'ın cenazesinin mezarlığa getirilişini bekledi.
 
SAAT: 13:54 BAŞBAKAN CENAZE ARACINDA
Cenaze namazı sonrası Erdoğan annesinin tabutunu omzuna alarak Fatih Camii avlusunun dışına taşıdı. Erdoğan annesini naaşı ile birlikte cenaze aracına binerek naaşın defnedileceği Karacaahmet Mezarlığı'na doğru yola çıktı.
 
SAAT: 13:52 BAŞBAKAN ERDOĞAN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan annesinin cenaze namazı sırasında gözyaşlarına boğuldu. Erdoğan cenaze namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in cemaatten helallik istediği sırada ağlayarak hakkını helal ettiğini söyledi.
 
Görmez cenaze namazı öncesi, cemaate, namazın nasıl kılınacağına ilişkin bilgi verdiği dini konuşmasını yaptı. Görmez "Erdoğan ailesinin kıymetli varlığı Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin muhtereme anneleri merhume hacı Tenzile Erdoğan hanımefendinin ahiret yurduna hicret etmesi münasebetiyle bir aradayız. Cenası hak Tenzile annemize rahmet eylesin, mekanını cennet eylesin, menzinili mübarek etsin. Çıkmış olduğu ahiret yolculuğunu hayırlara vesile eylesin" dedi.
 
Cenaze namazının kılınmasının ardından okunan duada da Görmez "Tenzile anneye karşı üç vazifemiz var diyerek cenaze namazının kılınması, dua ve salavatların okunmasını ve hakların helal edilmesini istedi. Tenzile Erdoğan için cemaatten helallik istenildiği sırada Başbakan Erdoğan gözyaşlarını tutamadı. 
 
SAAT: 13:37 CENAZE NAMAZI KILINDI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan için Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze namazı kılındı. 
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, öğle namazını kıldıktan sonra cami avlusunda bulunan naaşın yanına geldi. Erdoğan alana geçişi sırasında yine vatandaşların taziyelerini kabul etti.
 
Erdoğan ailesinin ve protokol üyelerinin bulunduğu alanda Başbakan Erdoğan'ın yanında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve kabine üyeleri yer alırken, kardeşi Mustafa Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan da ön saflarda yer alıyor.
 
SAAT: 13:04 KARACAHMET MEZARLIĞI DEFİN İÇİN HAZIRLANIYOR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın defnedileceği Karaacahmet Mezarlığı'nda son hazırlıklar yapılıyor. 
 
Başbakan Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın defin işlemi yapılacağı Karaacahmet Mezarlığı'nda hazırlıklar devam ediyor. Başbakan Erdoğan'ın da bulunduğu cenaze konvoyu, Karaacahmet Mezarlığı'na ön kapıdan değil, gasılhanenin de bulunduğu arka kapıdan alınacak. Güvenlik önlemlerinin artırıldığı mezarlıkta, teyakkuzda bekliyor. Başbakanlık korumalarının yanı sıra mezarlık çevresinde çok sayıda sivil ve resmi polis ekibi görevlendirildi. Bu arada, cenaze konvoyunun giriş yapacağı mezarlık girişinde basın mensupları için yer tahsis edildi. Medya mensupları kendilerine ayrılan bölümde gelişmeleri kamuoyuna aktarıyor. 
 
SAAT: 12:53 GÜL CAMİİDE
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın vefat eden annesi Tenzile Erdoğan'ın cenaze namazına katılmak üzere Fatih Camisi'ne geldi.
 
Cenaze namazına; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanısıra, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, bakanlar, milletvekilleri, iş, sanat ve spor dünyasından çok sayıda tanınmış sima ve binlerce vatandaş katılıyor. 
 
Cenaze töreninde Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) bir heyet yer alıyor. MHP'den ise Faruk Bal, Murat Başesgioğlu ve Mehmet Şandır da cenazeye katılıyor. HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş da camide yerini aldı. İş ve spor dünyasından ise; Orhan Gencebay, Fenerbahçe Kulubü İkinci Başkanı Nihat Özdemir, Beşiktaş Jimnastik Kulubü Başkanı Yıldırım Demirören, Galatasaray Kulubü eski başkanı Adnan Polat, eski milil basketbolcu İbrahim Kutluay gibi ünlü simalar törende yer alıyor.
 
SAAT: 12:49 ERDOĞAN KUR'AN DİNLEMEK İÇİN CAMİYE GİRDİ
Tabutun musalla taşına konulmasından sonra Erdoğan ve ailesi katılımcıların taziyelerini kabul etti. Başbakan Erdoğan'ın katılımcılarla tek tek ilgilendiği görüldü. Taziye dileklerini kabul eden Başbakan öğle namazını kılmak ve namaz öncesi okunan Kur'an-ı Kerim tilavetini dinlemek üzere camiye girdi. Bu sırada cenaze törenine bakan, milletvekili, sanat, iş ve spor dünyasından tanınmış birçok kişi katılıyor. Cenaze namazı için katılımcılar avluda şimdiden saf tutarak beklemeye başladı. Öğle namazının ardından cenaze namazı kılınacak. Daha sonra Tenzile Erdoğan'ın naaşı Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
 
SAAT: 12:46 CHP VE MHP'DEN HEYETLER CENAZE TÖRENİNDE
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın cenaze törenine askeri erkanın yanı sıra, muhalefetten de heyetler katıldı.
 
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Abant'ta gerçekleştirilen partisinin kampı nedeniyle cenaze törenine katılamayacağını açıklamıştı. CHP'den Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ile beraberindeki CHP'li heyet katılım sağlayacak. MHP'den ise Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal ve bir heyet cenazeye katılacak. Bunun yanı sıra askeri erkan da taziyeleri iletmek üzere Fatih Camii'ne geliyor. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu da cenaze töreni için Fatih Camii'ne geldi.
 
SAAT: 12:28 CAMİYE GİREMEYENLER İÇİN DEV EKRAN KURULDU
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın cenaze töreninin gerçekleştirileceği Fatih Camii, törene az bir zaman kala adeta dolup taştı. Camiye giriş yapamayanlar için Fevzipaşa Caddesi'ne dev ekran ve ses sistemi kuruldu. 
 
SAAT: 12:24 VATANDAŞLAR FATİH CAMİSİ'NE GİRİŞ YAPMAYA BAŞLADI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün vefat eden annesi Tenzile Erdoğan'ın cenaze namazının kılınacağı Fatih Camisi'ne vatandaşlar alınmaya başlandı.
 
Vatandaşlar, Fatih Müftülüğü kapısının oluduğu yerde kontrolden geçirilerek cami avlusuna giriş yapıyor.
Basın mensupları da cami avlusu dışında Fevzipaşa Caddesi üzerindeki mağazaların çatılarında ve vinç yardımıyla çekim yapmaya çalışıyor. Bazı çocuklar ise vatandaşların üzerinde namaz kılabileceği kağıtlar satıyor.
 
BEDRETTİN DALAN'DAN ÇELENK
Bu arada ''İrtica ile Mücedele Eylem Planı'' davasının firarı sanığı Bedrettin Dalan'ın çelengi de diğer çelenklerle birlikte müftülük kapısı yakınında bulunan Osmanlı sebilinin önüne konuldu.
 
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de Fatih Camisi'ne Bosna-Hersek Diyaneti Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ceriç ile birlikte geldi.
 
Fatih Camisi'nin içinden sadece Anadolu Ajansı (AA), TRT ve özel bir yapım şirketi olan FPA'nın çekim yapmasına izin verilirken, birer gazeteci ve foto muhabiri de alındı.
 
Caminin protokol girişinde de bariyerler arkasından da basın mensuplarının çekim yapmasına izin verildi.
 
Polis kamerası, caminin giriş yapısı üzerinden çekim yaptı. Keşkin nişancıların da cami çevresindeki binalarda konuşlandığı görüldü.
 
SAAT: 12:22 CENAZE NAMAZI İÇİN ÜÇ AŞAMALI GÜVENLİK
Başbakan Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın cenaze namazında 3 aşamalı güvenlik önlemi alındı.
 
Tenzile Erdoğan'ın naaşı geniş güvenlik önlemleri altında Fatih Camii'ne getirildi. Korumalar cenaze aracının etrafında adeta etten bir duvar ördü. 
 
Cenaze törenine AK Parti'li bakanlar, Parti yetkilileri tam kadro katılırken, iş, sanat ve spor camiasından da yoğun bir katılım olduğu görüldü. Erdoğan naaşın yanında taziyeleri kabul etmeye devam ediyor.
 
Cami avlusu 3 aşamalı bir güvenlik bölümüyle ayrıldı. Namaz sırasında ilk bölüm Erdoğan ailesine, ikinci bölüm bakanlara ve üçüncü bölüm ise protokol üyelerine ayrılacak şekilde düzenleme yapıldı.
 
Fatih Camii çevresindeki fevzipaşa caddesi ve ona açılan yollar saat 15:00'a kadar trafiğe kapalı olacak.
 
SAAT: 12:04 CENAZE ARACI FATİH CAMİİ'NDE
Başbakan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın naaşını taşıyan cenaze aracı Fatih Camii'ne geldi. Tenzile Erdoğan'ın cenazesi Başbakan Erdoğan ve kardeşinin omuzlarında taşınarak musalla taşına konuldu.
 
SAAT: 11:35 ANNE ERDOĞAN SON YOLCULUĞUNDA
Başbakan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın naaşı Başbakan Erdoğan'ın evinden cenaze aracı içerisinde çıkarılarak Fatih Camii'ne doğru yol almaya başladı.
Gece Kısıklı'daki evde bekletilen cenazenin yıkama ve kefenlenme işlemi de hocalar eşliğinde evde gerçekleştirildi. Cenaze, gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından dualar eşliğinde evden uğurlandı. 
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, Fatih Camii'ne gitmek üzere cenaze aracına bindi. Cenaze aracına büyük bir konvoy eşlik ederken, güzergah üzerindeki yollarda da geniş güvenlik önlemleri alındı. Cenaze için oluşturulan konvoyun en önünde, Başbakanlığa ait siyah kıyafetli motorize ekipleri yer aldı. Cenaze aracını, aile yakınları ve bakanlar da konvoy oluşturarak takip etti.
Cenaze süresince İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 5 bin polis memurunun görev alacağı öğrenildi.
 
Tenzile Erdoğan'ın naaşı dün hastaneden alınarak Başbakan Erdoğan'ın Kısıklı'daki evine götürülmüştü.
 
SAAT: 11:13 CENAZE TÖRENİ İÇİN SON HAZIRLIKLAR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın cenaze namazı öncesinde Fatih Camii'nde son hazırlıklar yapılıyor. Polis ekipleri üst düzey devlet yetkililerinin katılacağı cenaze töreni öncesi cami içinde ve çevresinde adeta kuş uçurtmuyor.
 
Başbakan Erdoğan'ın dün vefat eden annesi için Fatih Camii'nde öğle namazına müteakip cenaze töreni düzenlenecek. Tören öncesi cami içinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı. Yüksek noktalara özel harekat polisleri ve keskin nişancılar konuşlandırıldı. Yüzlerce polis caminin çevresinde hazır bekletiliyor. Fevzi Paşa Caddesi, Akdeniz Caddesi ve caddeye çıkan sokaklar da polis ekipleri tarafından araç trafiğine kapatıldı. Caddeye sadece yayaların geçişine izin veriliyor. Camiye giriş iki ayrı kapıdan yapılıyor. Birinci kapı Başbakan ve Cumhurbaşkanı başta olmak üzere protokol mensuplarının gireceği kapı olarak belirlendi. Bu kapının girişine sivil vatandaşlar yaklaştırılmıyor. İkinci kapıdan ise cenazeye katılacak vatandaşlar için belirlendi. Cadde üzerine kurulan dev ekrandan da cenaze takip edilebilecek. Ses sistemleri sayesinde avludaki cenazeye Fevzi Paşa Caddesi'nden vatandaşlar da katılabilecek. Bu arada, cami avlusunun girişinde kontrol noktaları oluşturuldu ve vatandaşlar aranarak içeri alınıyor. Caminin avlusunda da üç bölüm oluşturuldu. Bariyerlerle ayrılan kısımlardan en öne Başbakan ve ailesi ile devletin üst düzey yetkilileri saf tutacak. Diğer kısımlarda ise vatandaşlara yer ayrıldı.
 
Öte yandan Başbakan'ın cenazeye çelenk gönderilmesini istememesine rağmen cenazeye birçok kurum ve kuruluşlardan çelenk gönderildi. Çelenkler cadde üzerine konuldu. 
 
SAAT: 10:18 BAŞBAKAN'IN KISIKLI'DAKİ KONUTUNA TAZİYE ZİYARETLERİ SÜRÜYOR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, annesi Tenzile Erdoğan'ın vefatından dolayı Üsküdar Kısıklı'daki konutunda yoğun şekilde taziye ziyaretleri yapılıyor.
 
Başbakan Erdoğan'ın konutunun bulunduğu caddede, sabah erken saatlerden itibaren hareketlilik yaşanıyor. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı konutun çevresinde bazı aile yakınları bekleyişlerini sürdürüyor. Konutunun yakınında bir ambulans bekletiliyor.
 
Bu arada, cenaze aracının erken saatlerde Başbakan Erdoğan'ın konutunun bulunduğu sokağa giriş yaptığı görüldü.
 
Öte yandan, bazı akrabaları ile Kaya Çilingiroğlu ve sanatçı Adnan Şenses'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi, Başbakan Erdoğan'a taziye ziyaretinde bulundu. Taziye ziyaretlerinin aralıksız devam ettiği gözlendi.
 
Başbakan Erdoğan'ın konutunun karşısında bulunan ve basın mensuplarının beklediği boş arsada ise Üsküdar Belediyesi tarafından çay ve su servisi yapılıyor.
 
SAAT: 10:06 KARACAAHMET MEZARLIĞI'NDA YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün sabah saatlerinde vefat eden annesi Tenzile Erdoğan'ın defnedileceği Karacaahmet Mezarlığı'nda sabah saatlerinde yoğun güvenlik önlemi alındı.
 
Başbakan Erdoğan'ın dün Özel İstanbul Medipol Hastanesinde vefat eden annesi Tenzile Erdoğan'ın cenazesinin defnedileceği Karacaahmet Mezarlığı'nda hazırlıklar başladı.
 
Polis ekipleri, sabah saatlerinde mezarlığın ana girişinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Mezarlığa, cenazesi olan vatandaşların dışında kimsenin girmesine izin verilmiyor.
Mezarlık önünde bulunan Nuhkuyusu Caddesi üzerinde park eden araçlar da çekici yardımıyla kaldırılıyor.
 
SAAT: 10:00 FATİH CAMİİ'NDE TÖREN HAZIRLIĞI
Safra kesesi ameliyatı sonrası ani gelişen dolaşım bozukluğu nedeniyle vefat eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın(88) cenaze namazının kılınacağı Fatih Camisi ve çevresi tören için hazırlanıyor.
 
İstanbul Büyükşehir ve Fatih belediyelerine bağlı temizlik ekipleri Fatih Camisi ve çevresinde temizlik çalışmalarına devam ediyor. Tören için cami ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alınırken, cami içinde de bomba kontrolü yapılıyor. Cami avlusuna emniyet güçleri tarafından kurulan bariyerlerle protokol ile vatandaşların namaz kılacağı yerler belirlendi. Caminin çevresinde sürdürülen yol çalışmaları kapsamında avlu girişine taşlar döşendi.
 
SAAT: 09:45 BAZI YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI
Cami çevresindeki cadde ve sokaklara vatandaşların töreni izleyebilmesi için dev ekranlar ve ses sistemleri kuruldu. Tören dolayısıyla Fevzi Paşa Caddesi ve bu caddeye çıkan tüm yollar trafiğe kapatıldı.
Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, 1. Ordu Komutanlığı, İstanbul Garnizon Komutanlığı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Mohammed Hariri'nin içinde bulunduğu bazı kişi ve kurumların çelenk gönderdiği görüldü.