Sekiz yıllık zorunlu eğitime rağmen, ailesi tarafından 5. sınıfta okuldan alınıp çarşafa sokularak Kuran kursuna yazdırılan Z.K"nın ABD"de yaşayan abisiyle ablası, bu kararı alan anne ve babalarını mahkemeye verdi. İstanbul Valiliği ve Fatih Kaymakamlığı, abiyle ablanın konuyla ilgili 4 başvurusuna yanıt vermedi.

YILLAR önce çalışmak için ABD"ye giden ve ticaretle uğraşan Ömer K. ile kız kardeşi Büşra B. geçen yaz tatile geldikleri İstanbul"da, küçük kız kardeşleri Z.K"nın 5. sınıftan alınarak çarşafa sokulup Kuran kursuna yazdırıldığını gördüler. Anne ve babalarını kız kardeşlerinin 8 yıllık zorunlu eğitim için ikna edemeyen abi ve abla, çareyi Fatih Kaymakamlığı ve İstanbul Valiliği"ne başvurmakta buldu. Valilik ve kaymakamlığın 4 ayrı başvuruya yanıt vermediğini ifade eden abi Ömer K. avukatı aracılığıyla 16 kasım 2007 tarihinde Fatih Sulh Hukuk Mahkemesi"nde annesi ve babası Hanife-Süleyman K. hakkında dava açtı. Çiftin Z.K"yı 8 yıllık zorunlu eğitim hakkından mahrum bırakarak yasal sorumluluklarını yerine getirmediği, sadece din eğitimi ve öğretimi için Kuran kursuna gönderdiği, 11 yaşında kapattığı öne sürülen başvuruda, davacı ağabeyin vasi tayin edilmesi istendi. Ağabey Ömer K. annesinin "sanki kız kardeşi okumaya devam ediyormuş" görüntüsü vermek için kendisine gösterdiği, bir başka öğrenciye ait tahrif edilmiş sahte 7. sınıf karnesiyle, küçük kız kardeşi Z.K"nin tuttuğu günlüğü mahkemeye delil olarak sundu.

KÜÇÜK Z.K"NIN GÜNLÜĞÜ

Z.K."nin el yazısıyla tuttuğu günlük, abisi tarafından mahkemeye delil olarak sunuldu. İşte günlükten "imlasına dokunmada"n ilginç satırlar:

ALLAHTAN KIZ DEĞİL

Arkadaşıyla buluşmaya gitti. (ABD"den gelen abisi) Saat gece ikide gelmiş. Allahtan ki kız değil, kız olsaydı hali yaman olmuştu..(30.12.2005)

ABİYİ "UYUTMAK"

Annem karneyi alıcaz dedi. Almaya gittik. Baktık ki M.... arkadaşıyla merdivende telefonlarıyla oynuyorlar. M...."den istedik. Karneyi verdi. Sonra orda bir fotokopici var. Biz hep ordan çektiriyorduk karneyi, yine oraya gittik. Eve doğru gelirken baktım ki takdirnamede M.... B. yazıyor. Bir daha geri döndük yaptılar. (06.01.2006)

HAYATTAN BIKTIM

yarın kursa başlıyorum. hem talim hem arapça hemde hafızlık hemde okul dersleri görücem. nasıl yapıcam bilmiyorum. Doğrusu daha çarpım tablosunu bilmiyorum. bıktım artık hayatımdan..(29.10.2006)

Artık hayatımdan bıktım. günlerim gittikçe güzelleşeceğine kötüleşiyor.. (14.11.2006)