Anne babalar dikkat! Balicilikten sonra şimdi de çakmak gazı koklama yöntemi daha hayatının baharındaki gençleri ölüme götürüyor. Bu yöntem 3. kurbanını aldı. Geçen ay Pendik'te 14 yaşındaki öğrenci bu yüzden ölmüş, Tekirdağ'da ise 10 genç bu yöntem yüzünde havaya uçmuştu. Bugün ise Bursa'da genç bir kız daha hayatını kaybetti. Arkadaşlarıyla eğlenmek için çakmak gazı koklayan Büşra'yı sabah babası yatağında cansız buldu.

BURSA'da arkadaşları ile birlikte poşet içersine doldurdukları çakmak gazını soluduğu öne sürülen 14 yaşındaki Büşra P.t, bu sabah yatağında ölü olarak bulundu. Polis kızın arkadaşlarını Çocuk Şubesi'ne götürerek bilgi almaya çalıştı.

Büşra P., dün akşam babası Mümin P.'ye “Mahallemizde oturduğumuz kız arkadaşlarımla ders çalışacağız. Onların evine gidiyorum” diyerek izin istedi. Kız arkadaşının evine giden Büşra P. ile adları açıklanmayan 4 arkadaşı ile iddiaya göre poşet içersine boşaltılan çakmak gazını soludu. Burada uyuşturucu hap da aldıkları öne sürülen kızlardan Büşra P., saat 23.00 sıralarında gelen babası tarafından alınarak evine gitti. Şakalaşarak eve gelip odasına çekilen Büşra P., bugün saat 09.30'da yatağında cansız bulundu.

Polis, Büşra P.'nin gittiği arkadaşının evinde içersindeki gaz olmayan çakmak, gazın içerisinde boşaltıldığı sanılan poşet ve bilgisayarlara el koydu. 3 kız öğrenciyi Çocuk Şubesi'ne getiren polis, ölüm nedeninin belirlenmesi için Büşra"nın cesedini otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırdı.

NASIL BİT YÖNTEM

Bu yeni yöntem; çakmak gazı poşetlere dolduruluyor ve koklanıyor. Bu yüntem zamanla bağımlılık yaratıyor.