Aydın"da, '18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 94. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü" dolayısıyla törenler düzenlendi. Tellidede ve Kemer Mezarlığı"nda bulunan şehitliklerde gerçekleştirilen anma programının ardından tören Aydın Atatürk Meydanı"nda bulunan Şehitler Abidesi önünde devam etti. Aydın Valisi Mustafa Malay ve protokol üyelerinin katıldığı program kapsamında Aydın Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneğine ziyaret edildi.
Sabah saatlerinde başlayan anma etkinliklerine Şükran Güngör Tiyatro Salonu"nda devam edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı"nın okunmasıyla başlayan törende Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından hazırlanan "Şehit ve Şehitliklerimiz" konulu slayt gösterisi herkesi duygulandırdı. Törende şehitlik ve vatan sevgisinin önemini anlatan bir konuşma yapan Aydın Valisi Mustafa Malay, bu kutsal değerlerin gelecek nesillere de mutlaka aktarılması gerektiğinin altını çizerek “Çanakkale savaşları öyle bir zamanda cereyan etmiştir ki; Yokluk var, silah yok. Ama en önemlisi insanlarımızda inanç ve şahadet anlayışı var. Şehitlerimize çok şey borçluyuz. Bugün bu topraklar üzerinde hala yaşıyor olmamızı vesile olan şehitlerimiz, şahadet inancından dolayı dilinde kuran, şahadet şerbetini içeceğini bile bile siperlerden fırlayıp düşman üstüne atılarak geriden gelen askerimize yol açmışlardır. Bu ruh ve bu inanç Çanakkale"yi geçilmez kılmıştır. Dünya var olduğu sürece şehitlerimiz sayesinde biz de var olacağız. Bu ruh gelecek nesillerimize çok iyi aktarılmalıdır. Aydın"daki bütün okullarımız turlar düzenleyerek öğrencilerine bu asil ruhun var olduğu topraklara götürsünler. Öğrencilerimiz o kutsal topraklara giderek şehitlik inancıyla vatan uğruna hayatını feda etmenin ruhunu yaşayarak, görerek hissetsinler” sözlerine yer verdi.
Törende konuşmaların ardından Cumhuriyet Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan "Çanakkale Destanı" isimli piyes sahnelendi. İzleyenlerin duygulu anlar yaşamasına neden olan piyesin sonunda salondakiler öğrencileri ayakta alkışladılar.
Aydın"daki anma törenlerine Aydın Valisi Mustafa Malay, Belediye Başkan Vekili Nural Pekgüzel, Aydın Bölge Jandarma Komutanı Tuğgenaral Faik Canbolat, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, MHP Aydın Milletvekilleri Ali Uzunırmak, Recep Taner, Ertuğrul Kumcuoğlu, Aydın Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Sevil Esin, CHP Aydın Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu, AK Parti Belediye Başkan Adayı Mustafa Ancın, askeri erkan, daire müdürleri, şehit aileleri ve öğrenciler katıldı.