Nazilli Ülkü Ocağı, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 96. yılı dolayısıyla anma programı düzenledi. Belediye tiyatro salonunda düzenlenen “Çanakkale"den Havadis Var” adlı bir program yoğun ilgi gördü.
Çanakkale Zaferi ve şehitlerinin 96.yılı vesilesiyle düzenledikleri programa Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan, MHP Nazilli İlçe Başkanı Zekeriya Cabbar, MHP Atça Belde Başkanı Mustafa Ödemiş, Yenipazar Ülkü Ocağı Saim Ulutaş, Başkanı Bozdoğan MHP ilçe başkanı Çağrı Sarıoğlu, Bozdoğan Ülkü Ocağı Başkanı Serkan Sarıoğlu, MHP Aydın Milletvekili aday adayları Ahmet Kaya ve Hasan Duman, Türk-Eğitim-Sen Nazilli Şube Başkanı Baki Çuval, Nazilli Şehit Aileleri Derneği Başkanı Jale Keskin, çok sayıda partili, kadın kolları ve ülkü ocağı mensubu katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program şiirler, saz ve tiyatro gösterileri ile devam etti. Duygulu anlar yaşanan programda hazırlanan temsili yoklama da illeri ile şehit isimlerinin okunması katılanlara tarihi bir yolculuk yaşattı.
Programda konuşma yapan Nazilli Ülkü Ocağı Başkanı Şükrü Irgat; “Çanakkale Zaferi ve bu uğurda bedenlerini toprakla buluşturan aziz şehitlerimizin destanı olan bu anlamlı günde, kahraman ecdadımızı rahmet minnet ve özlemle anıyorum. Türk milletinin vatanı uğruna ne yapılabileceğinin adını kazıdığı destanın adı Çanakkale"dir. Ölümden ve yaradan yılmayan, korkmayan, ordusunu gazi, neferlerini şehit olarak gören Çanakkale erlerinin kahramanlık destanı hayatımıza bir ışık tutmuştur. ”Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” diyen şairimiz asil kanlarını toprağa akıtan, birlik olabilmenin adını yürekleriyle ortaya koyan kahraman ecdadın, Vatan nedir demenin adını açıkça anlatan vecize sözüyle her şeyi anlatmaktadır. Her türlü olumsuz şartlara rağmen dimdik ayakta duran Türk milleti, vatanın bölünmez bütünlüğünü korumuş, milletin bağımsızlığını ilan etmiştir. Farklı düşünenler ise cevaplarını almışlardır. O gün ölümü şehitlikle taçlandıran, gaziliği mertlik madalyası yapan o şuur bu gün bizlerde aynı duygularla mevcuttur. Bizler atasını, geçmişini bilen o halle hem hal olan ve o duygularla büyüyen nesilleriz ve bu duygularımızı da herkesle paylaşabilen, şehit neferin gerekirse vatanı uğruna seve seve şehit olacak neferleriyiz. Bizler ecdadımız için ne yapabiliriz? İlk önce asil bir milletin kanını taşıdığımızı ve muhtaç olduğumuz kudretin damarlarımızdaki asil kanda olduğunu bileceğiz. Tarihimizi ve geçmişimizi yeni nesile aktaracağız. Bildiklerimizi herkesle paylaşacağız. Milli ruhu, milli mücadeleyi, özellikle Çanakkale yi iyi bileceğiz ve yeni nesili bu duygularla yetiştireceğiz. Ey Seyit onbaşılar, muallim Ahmet Rıfkılar, Mustafa Kemaller, Kınalı Aliler yattığınız yerde rahat uyuyunuz. Bizler bıraktığınız emanetin bilincindeyiz, emanetinizin bekçisiyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı ve milleti için asil kanlarını vatan toprağına akıtan şehitlerimizi ve bu uğurda can veren tüm geçmişimizi rahmetle tekrar anarken, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum” dedi