Aydın Vali Yardımcısı Suphi Küspeci, Belediye Başkanı İlhami Ortekin. Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Şükrü Boylu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Mahmut Çağlayan"ın katıldığı toplantıda Vali Küspeci, Halil İbrahim Aktemur"a ve anma etkinliklerinin sekreteryasını yapan Çekül Vakfı"na teşekkür etti. Küspeci “Bu tip tarihi ve kültürel etkinlikleri arttırmak mecburiyetindeyiz. Ülkemizin tarihini, coğrafyasını ve bugün toplanma amacımız olan beyliklerini yeni nesillere anlatarak tarihi değerlerimizi sonraki kuşaklara sağlıklı aktarmalıyız” dedi.
Çekül Vakfı Batı Anadolu Koordinatörü Ark. Emin Başaranbilek Çekül Vakfı"nın ana disiplininin özel, sivil ve kamu işbirliği içerisinde çalışmak olduğunun altını çizerek “Biz 800 bin gönüllüsü olan bir vakıfız. Avrupa"da bu tür çalışmalar bizden çok daha erken tarihlerde başlardı. Bizim miladımız 1980"li yıllardır. Aydınoğlları Beyliği bizim için çok önemli. Bugün o dönemki adıyla Güzelhisardayız. Kültür değişkendir elimizdeki kültürü baskın kılmazsanız başka baskın kültürler sizin üzerinizde hakim olur. Ülkemizde mikro kimlikler üretiliyor. Bize düşen tarihi geçmişimizi unutmadan Cumhuriyet kimliğimizi öne çıkarmaktır” diye konuştu.
Valilikte düzenlenen bilgilendirme toplantısının ardından Vali Yardımıcısı Suphi Küspeci, Belediye Başkanı İlhami Ortekin, İl Özel İdare Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur ve Emin Başaranbilek Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen Aydınoğulları Beyliği ile ilgili fotoğraf çalışmalarının yer aldığı sergiyi gezdiler. Aydın Valiliğinde düzenlenen bilgilendirme toplantısı ile başlayan Aydınoğulları Beyliğini anma etkinlikleri 30 Kasım Pazar günü solanacak.