Aydın Valiliği, Milli Prodüktivite Merkezi, (MPM) Aydın Ticaret Odası ve Aydın Sanayi Odası arasında 19 Kasım 2009 tarihinde imzalanan protokolle başlayan “Aydın Verimliliği Artırma Projesi” çerçevesinde ilköğretim öğrencileri arasında düzenlenen “Verimlilik” konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
Aydın Sosyal Bilimler Lisesi Konferans Salonu"nda düzenlenen törene Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, MPM Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Deryal, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Aydın Ticaret Odası Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Törende konuşan MPM Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Deryal, bir yılı aşkın bir süredir Aydın"da yaptıkları çalışmaların bugün itibariyle sonuçlandığını söyledi. Verimliliğin bir hayat tarzı olması gerektiğini kaydeden Deryal, “Verimlilik hayatın her noktasında her anında akıldan çıkarmamamız gereken bir olgudur. Rekabet şartlarının arttığı küreselleşmenin etisinin yoğunlaştığı günümüzde başarının yolu verimlilikten geçmektedir. Ülkemizde de dünyada da kıt kaynaklar var bu kaynakları verimli kullanmanın da ayrı bir önemi bulunmaktadır. Küçük yaşta verimlilik bilincinin oluşmasının önemini biliyoruz ve bunun farkındalığını yaşatmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Kürsüye gelen Vali Hüseyin Avni Coş, verimlilik üzerine resim ve kompozisyonlarıyla yarışmaya katılan öğrencilerin verimlilik konusunu ne kadar kavradıklarını merak ettiğini söyleyerek, öğrencilerden verimlilik konusunda konuşmak isteyen olup olmadığını sordu. Verimli olunursa ve verimli olmaya odaklanılırsa hayatın daha da kolaylaşacağını ifade eden Vali Coş, ilerleyen dönemlerde bu çalışmanın etkilerini daha iyi göreceklerini belirtti.
Vali Hüseyin Avni Coş ve törene katılanlar Vali"nin çağrısı üzerine kürsüye gelen Egemen Başar isimli öğrenciyi dinleyerek kendisini tebrik ettiler.
Törende konuşmaların ardından İlköğretim öğrencileri arasında düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler çeşitli hediyelerle ve takdir belgesiyle ödüllendirildiler.