Kamuoyu araştırma şirketi temsilcileri, kendilerine hakaretler edenCHPGenel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin"e tepki gösterdi. Tekin"in kendi hoşuna gidecek seçim tahminleri istediğini belirten şirket temsilcileri “Gürsel Tekin belki böyle kıyaklar istiyor ya da böyle alışkanlıklar var” dedi. AK Parti"nin 2007 seçimlerinde AK Parti"nin aldığı yüzde 46,58 oy oranını doğru tahmin eden KONDA Araştırma Şirketi Genel Müdürü Bekir Ağırdır, Tekin"in söylemlerinin “genel olarak siyasetçilerin anket meselesini politize etmesine dayandığını” söyledi.

ANKETLER ARABANIN FARI GİBİDİR

Bu söylemlerin de seçmenlerin anketlerden etkilendiği varsayımına dayandığını belirten Ağırdır, “Ama seçmenlerin anketlerden etkilenerek oy verdiğini gösteren tek bir araştırma yok. Anket meselesini biz arabanın farı olarak düşünüyoruz ama onlar el freni gibi tarif ediyor” diye konuştu. KONDA olarak bir siyasi partiye iş yapmadıklarının altını çizen Ağırdır, “Siyasi partiler ne talep eder bilmiyoruz.Gürsel Tekinbelki böyle kıyaklar istiyor ya da böyle alışkanlıklar var. Yapılan iş tahmin değil ölçümdür. Tansiyon ölçmek gibi. Doğru zaman ve doğru şekilde ölçerseniz sonuçlara yakın bir tahmin çıkarırsınız. İyi ölçülmediğinde doktordan doktora fark olabilir” şeklinde konuştu.

SONUÇLAR ÖRGÜT İÇİN MORAL BOZUCU

Anketler arasında farklılıklar olabildiğini ifade eden Ağırdır, şöyle konuştu: “Gürsel Bey kasıtlı yapıldığını söylüyor. Bugüne kadar kasıtlı bir araştırma yapılmasını talep eden bir müşterim olmadı. Gürsel Bey taraftarlarına moral vermek istemiştir. Bu tür anketler örgütler için moral bozucu olabiliyor. 2007 öncesinde yaptığımız araştırmalar nedeniyle tehdit mesajları gelirdi ama doğrusu yetkili bir ağızdan bugüne kadar bu tür şeyler duyduğumu söyleyemem.”

Metropoll Araştırma Özer Sencar: Her saçma şeye düşünce belirtmek gerekmez. Kötü söz sahibinindir. Bir partinin genel başkan yardımcısı seviyesindeki kişiye yakıştırmam. Politikacılar kızınca sınırı aşıyorlar.

A&G - Adil Gür: Siyasetçilerle araştırmacıların polemiğe girmesi doğru değil. Zaman zaman siyasetçilerin de kızma hakkı vardır. Onların da bizim de yanlışlarımız oluyor. Bu da büyük bir sektör sonuçta.

star