İlçenin 8 mahallesinde toplam 413 kadına ulaşılan ankette 18 ile 45 yaş üzeri kadınlara kadar değişik yaş gruplarından kadınlar ile görüşüldü.

Söke Kadın Meclisi yeni dönemde çalışmalarına farklı bir boyut kazandırmak, Söke"de yaşayan tüm kadınları sürece dahil etmek amacı ile kentte yaşayan kadınların düşünce, istek ve sorunlarını belirlemek için yapılan anket çalışması; Kent Konseyi Kadın Meclisi"nin çalışmalarında önemli etken olacak.

Söke Kadın Meclisi"nin yaptığı ankette ilçedeki 8 mahallede toplam 413 kadınla yüz yüze görüşülürken; bu kadınların 343"ünün evli, 70"inin medeni durumunun ise bekar olduğu öğrenildi.

Görüşme yapılan kadınların yaş ortalamalarına bakıldığında 18-24 yaşında 40 kadın, 25-34 yaşında 90 kadın, 35-44 yaşında 129 kadın, 45 ve üzeri yaşlarda 154 kadın ankette yer aldı. Ankete katılan kadınların 313"ü ev hanımı olurken, 100"ünün ise çeşitli işlerde çalıştıkları belirtilirken; Ankete katılanların hiçbir sosyal güvencesi olmayan kadın sayısının 85, yeşil karta sahip olan kadın sayısının 59 olduğu öğrenildi.
Ankete katılan kadınlara “Bir işte çalışmak için hangi konularda bilgi ve beceri kursu almak istersiniz” sorusu karşılığında; 218 kadın “Böyle bir ihtiyacım yok” diye cevap verirken, 102 kadın “Çocuk ve hasta bakımı kursu”, 37 kadın “Moda Tasarımı kursu”, 26 kadın ise “Organik Tarım kursu” açılmasını istedi.

Anketten çıkan sonuçlara göre ankete katılan kadınların yüzde 4"ünün resmi nikâhının olmadığı, kadınların % 10"unun ise Aile içi şiddete maruz kaldığı ortaya çıktı.
Ankette kadınlara 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde ne tür etkinlik istedikleri, hangi konularda panel ve konferansa ihtiyaç duydukları gibi konuların yanı sıra Söke Kadın Meclisi"nden beklentileri gibi sorular soruldu.

Söke Kent Konseyi Kadın Meclisi Kültür-Sanat ve Eğitim Komisyonu Başkanı Sevay Açıcı anketin Kadın Meclisi açısından verimli geçtiğini söylerken; “Anketimiz Kent Konseyi ve buna bağlı olarak Kadın Meclisimizin çalışmalarına ışık tutacak bir çalışma oldu. Ankette ilçenin 8 mahallesinde 50"şer kadın olmak üzere 400 kadını hedef almıştık. 413 kadın ile yüz yüze gerçekleştirilen anket ile bu başarıyı sağlamış olduk. Anketi gerçekleştiren fedakâr meclis üyelerimiz ve anketimize katılan Sökeli kadınlarımıza teşekkür ediyoruz. Söke"deki tüm kadınlarımızı kadınlarımızın sorunlarının çözümü ve tespiti için Kadın Meclisi çatısı altında birlikte çalışmaya davet ediyoruz” dedi.