-TOPLANTI BAŞLADI-

Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'nun Turkcell Süper Lig takımlarından Ankaraspor'un bir alt lige düşürülmesi ile ilgili yaptığı duruşmalı toplantı başladı.

Futbol Federasyonu'nun İstinye'deki merkez binasında gerçekleştirilen toplantıya Ankaraspor Kulübü Başkanı Ruhi Kurnaz, avukatlarla birlikte gelirken, Kurnaz, bir süre içeride kaldıktan sonra federasyon binasından ayrıldı.

-GÖZLER TAHKİM'DE-

Futbolda gözler Tahkim"in bugünkü Ankaraspor duruşmasına çevrildi. Başkent ekibinin itirazının, Güvendiren ve Doğan"ın muhalefet şerhlerine karşılık 5"e 2 oy çokluğu ile reddedilmesi bekleniyor.

Türk futbolunun son yıllardaki en kritik davalarından biri haline gelen Ankaraspor dosyasında sona yaklaşılırken, gözler bugün yapılacak duruşmaya çevrildi. Tahkim Kurulu, 15.00"te başlayacak ve taraflar Ankaraspor ile TFF avukatlarının katılacağı duruşmanın ardından nihai kararını verecek.

Kurulun, 6 Eylül"de Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu"nun talebiyle ortaya çıkan ve 15 Eylül"de de Profesyonel Disiplin Kurulu"nun verdiği Ankaraspor"un bir alt kümeye düşürülmesiyle ilgili kararı onayacağı iddia edildi. Tahkim Kurulu"nun 7 asil üyesinin katılımıyla alınması beklenen Ankaraspor"un bir alt kümeye düşürülmesiyle ilgili karara, 2 üye Tanju Güvendiren ve Mehmet Doğan"ın muhalif şerh koyması bekleniyor. Ankaraspor"un onursal başkanı Melih Gökçek"e yakınlığı ile bilinen Ankaralı üyeler Güvendiren ve Doğan"ın şerhlerine karşılık kurulun 5"e 2 oy çokluğu ile Ankaraspor"un PFDK"ya yaptığı bir alt kümeye düşürülme kararına ilişkin itirazı reddedeceği iddia edildi. Doğan, daha önce de kurulun reddettiği Ankaraspor"un tedbir kararının kaldırılmasıyla ilgili kararına muhalefet şerhi koymuştu.

Tahkim Kurulu"nun, büyük bir aksilik olmazsa Ankaraspor ile ilgili kararını bugün vermesi bekleniyor. TFF ve Ankaraspor avukatlarının katılacağı duruşmanın uzaması veya tarafların ortaya yeni bir belge koyması halinde, nihai karar bir hafta sonraya kalacak. Bu dosya ile ilgili olarak görevi sadece itirazın reddi veya kabulü olan Tahkim Kurulu"nun, aykırılığın giderilmesi için ek süre vermesi gibi bir görevi bulunmuyor. Kaldı ki Ankaraspor A.Ş. ile A.Gücü arasındaki aykırılığın bu saatten sonra giderilmesi de Disiplin Kurulu"nun verdiği karardan dönüş yapılmasını mümkün kılmayacak. Bu arada, A.Gücü Başkanlığı"na seçilen Ahmet Gökçek ve genel kurul üyeleri evraklarını Ankara Valiliği Dernekler Masası"na gönderdi. Bu arada TFF Ankaraspor"un CAS"a başvurmasında engel olmadığını açıkladı./HT