Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara İçme suyu Projesi Gerede Sistemi'nde incelemelerde bulunmak için geldiği Gerede'de, Ümitköy şantiyesinde basın mensuplarıyla birlikte vagona binerek tünel içerisinde incelemelerde bulundu.

Burada yetkililerden bilgi alan Eroğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada tünelin yaklaşık 32 kilometre uzunluğunda olduğunu belirterek, Ankara'nın uzun yıllar su ihtiyacını karşılayacak bu projenin 2014 yılında tamamlanacağını kaydetti.

Eroğlu, bir basın mensubunun ''Ankaralılar gönül rahatlığı ile su içebilir mi?'' sorusu üzerine şöyle konuştu:

''Ankaralılar şu anda bile gönül rahatlığıyla su içebilir. Bazen yanlış haberler çıkıyor. Mesela alüminyum ile ilgili bir takım haberler çıktı. Bunu bende inceledim. Bunlar son derece yanlış haberlerdir. Kalkıp da uzaktaki bir dereden numune alıp bu numune ile değerlendirme yapmak yanlıştır. Ben ASKİ'nin analizlerini kontrol ediyorum ve gelirken de kontrol ettim. Gerek Dünya Sağlık Teşkilatı'nın, gerekse Sağlık Bakanlığı'nın bütün yönetmenliklerini sağlıyor. Bu numunelerin derelerden alma usulü ve tekniği vardır. Her önüne gelen numune alıp da bunu tahlil edip bir takım mesajlar verirse halkta tedirginlik olur.''

Ankara ve İstanbul'un suyu tertemiz olduğunu vurgulayan Eroğlu, ''Ankara ve İstanbul'un suyu pek çok damacana suyundan da daha temizdir. Alüminyum problemi diye de bir problem yoktur. Asıl olan içme suyu arıtma tesisinden çıkan suyun kalitesidir'' dedi.