Ankara Valisi Kemal Önal, depremde can ve mal kaybı olmamasının sevindirici olduğunu belirterek, Sırapınar köyünde kullanılmayan 10-15 kerpiç evin yıkıldığı bilgisinin geldiğini söyledi.

Önal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bala ilçesinde meydana gelen 5,7 şiddetindeki depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir can ve mal kaybının olmadığını bildirdi. Vatandaşlardan tedirgin olmamalarını isteyen Önal, olası yeni bir depreme karşı kentte gerekli önlemlerin alındığını söyledi.

Bala Kaymakamı Kamuran Mustafa Ballı'nın, Sırapınar köyüne hareket ettiğini söyleyen Vali Önal, ilk gelen bilgelere göre, “Sırapınar'da kullanılmayan 10-15 kerpiç evin yıkıldığını, Abazlar köyünde de bazı evlerde hasar olduğunun söylendiğini” bildirdi.

“Can ve mal kaybı olmaması sevindirici” diyen Önal, sivil savunma ekiplerinin yola çıktığını kaydetti.
İlerleyen saatlerde ek bilgilere ihtiyaç olursa vatandaşlarla bilgileri paylaşacaklarını belirten Önal, hasar gören köylerde oturulmayacak hale gelen binalar varsa, bunlarla ilgili gerekli önlemlerin alınacağını ifade etti.


CAMİ MİNARESİ YIKILDI

Depremin meydana geldiği Bala'nın Yeniyapan köyünde cami minaresinin yıkıldığı, Sırapınar ve Avşar beldelerinde de bazı binaların hasar gördüğü bildirildi.

Yeniyapan Köyü'nde cami minaresi yıkıldığı depremde, Sırapınar beldesindeki eski binalarda hasar meydana geldi, yeni binaların bacalarında hasar oluştu. Depremde, ayrıca Avşar beldesindeki bazı evlerde de hasar meydana geldiği belirtildi.

Jandarma yetkilileri ise ilçe merkezinde ilk belirlemelere göre, herhangi bir hasar oluşmadığını, belde ve köylerdeki araştırmaların sürdüğünü bildirdiler.

Bu arada, Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi'nden (AFOM) bölgeye bir ekip gönderildi. Öncü olarak nitelendirilen bu ekibin durum ve ihtiyaç tespiti yapacağı, gerekirse ihtiyaç duyulacak malzemelerin bölgeye gönderileceği belirtildi.
AA