Ankara İzlenimlerim, Esnafın Sıkıntıları ve Corona Virüs

Değerli okuyucularım geçen hafta Ankara seyahati yaptım… Ankara Kalesi, Saman Pazarı Esnafı, Atatürk’ümüzün Anıt Mezarı, Anadolu Medeniyetleri Müzesi Kızılay, Çukur Ambar hepsini dolaştım.

Ankara Su Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü olan Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin eski Genel Müdürü Sn. Erdoğan Öztürk kardeşimi ziyaret ettim.

Sayın Erdoğan Öztürk, CHP Didim Belediye Başkanı aday adayı olmak için müracaat etti.

Tercih edilmeyince Aydın Su Kanalizasyon Genel Müdürlüğünde görev verilmedi göreve dönmek için mahkemeye müracaat etmeyip köşesine çekilmişti.

  

Bilahare Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş’ın talebi üzerine Ankara Su Kanalizasyon Genel Müdürlüğü görevine getirildi.

Kendisiyle uzun uzun konuştum önümüzdeki haftalarda görüşlerini ve Aydın’daki görev dönemini yazacağım.

Saraçoğlu Holding ve MHP ve Milliyetçi Muhafazakâr bölümün çok okuduğu ORTADOĞU GAZETESİ sahibi kadim dostum Sn. Çetin Saraçoğlu kardeşim ile Ankara’nın politikasını müteahhitliği döneminde KÂBE düzenlemesi Medine’deki Peygamber Efendimizin bulunduğu bölgenin inşaat çalışmalarını konuştuk.

SİİRTLİ olan bu değerli kardeşim şu anda Ankara’da hastanesi imaretleri var. Demirel, Özal döneminin canlı şahididir. Bunları ileride yazacağım.

 

 

COVİT SALGINI ANKARA’YI VE TÜRKİYE’Yİ KAVURUYOR

 

Değerli okuyucularım Türkiye geçen yaz COVIT olayını ne belediyeler ne siyasi iktidar ciddiye almadı.

Ankara’da ticaretinin kalbinin attığı bölge olan Saman Pazarı ve Ulus bölgesini dolaştım birçok dükkân kapanmış sokakta konuştuğum insanlar işsiz perişan vaziyette.

  

Dükkânlar günlük siftah yapmadan kapanıyor.

Berat Albayrak’ın görevden alınması piyasaları biraz rahatlatmış dolar düştü ancak faiz fırladı bu durum inşaat sektörünü ve banka kredisi kullanan şirketleri perişan etti.

Lokanta kahvehane hizmet sektöründe çalışan insanların mutlaka devlet tarafından yardıma ihtiyacı var.

Herkesin gözü kulağı Sayın Tayyip Erdoğan’da.

Ankara’nın parlayan yıldızı Ankara Belediye Başkanı Sn. Mansur Yavaş, Sayın Tayyip Erdoğan ve diğer AK Partililer ile asla didişmiyor.

Her isteği siyasi iktidar tarafından ve Sayın Tayyip Bey tarafından yapılıyor bu davranıştan İstanbul Belediye Başkanı ve diğer belediye başkanları ders almalı örnek almalı.

Ankara’da en önemli gündem Sayın Tayyip Erdoğan’ın Amerikan Cumhurbaşkanlığı seçimi dolayısı ile tek adam politikasına mı devam edilmesi gerekir yoksa parlamenter sisteme mi dönmeli.

Ayrıca Ak Parti içinde Selahattin Demirtaş’ın ve Osman Kavalı’nın affı gibi konular da Sn. Bülent Arınç Konuşmaları MHP Genel merkezinde tedirginliğe yol açmış durumda. 

  

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ SN. RIZA POSACI SÖYLEŞİM

Değerli okuyucularım Ankara’ya gelip de dostlar ile konuşmamak olmazdı.

Ankara, Türkiye’nin kalbi her türlü yaşanan geniş kulis burada.

Gelmiş iken Sayın Mustafa Savaş ve Sayın Rıza Posacı tarafından çok sıcak karşılandım.

Sayın Mustafa Savaş, bütçe görüşmeleri sebebiyle inanılmaz bir koşturma içinde.

Sn. Rıza Posacı kardeşimle aşağıdaki söyleşiyi yaptım.

Sn. Rıza Posacı, Aydın’dan gelen herkesi olabildiğince kucaklıyorsunuz tıpkı Rahmetli İsmet Sezgin abi gibi, herkesin derdine derman oluyorsunuz bakıyorum odanız hep dolu Perşembe gecesinden de Aydın ilini hiç ihmal etmiyorsunuz Ankara’da mutlu musunuz?

Ahmet Ağabey, “Halka Hizmet Hakka hizmettir” demiş büyüklerimiz madem halk buraya bizi seçerek gönderdi ben de elimden geldiği kadar Aydın’ıma hizmetten kaçmıyorum. Aydın’daki ev düzenimi hiç bozmadım. Perşembeden Aydın’a geliyorum Pazartesi günü Ankara’ya dönüyorum. Aydın’da hep halkımın içindeyim AK Parti felsefesini yerine getirmek için koşturuyorum “Halk da Hacet kapısı” olarak bana geliyor.

Aydın ilinde yatırımlara devam ediyoruz.

Sn. Posacı sizin belediye başkanlığınız var, ziraat odası başkanlığınız var. Gün oluyor tarım makinalarına binip çiftçilik yapıyorsunuz, bu enerji halka hizmetten mi geliyor?

İnsan işini severek yaparsa yorulmuyor. Ben politikayı da severek yapıyorum. Günümüzde pandemiden sonra gıda ve çiftçilik önemli unsur ben orta ikide öğretmenim ne olacaksın dediğinde ÇİFTÇİ OLACAĞIM dedim ben Aydın Lisesi mezunuyum ben Umurlu’dan 80’li yıllarda her gün Aydın Lisesi’ne gider gelirdik.

Aydın’da AK Parti çok büyük yatırımlara başladı…

Yıllardan beri söylenen Menderesi kirleten arıtma tesisleri protokol Aydın Büyükşehir ile yapıldı DSİ tarafından yapılacak.

Aydın ilinin su problemi Aydın Belediyesi ile protokol imzalanarak Sarıçay Barajını DSİ yapıyor.

Sulama kanalları temizlikleri, Aydın-Denizli otoyolu, Aydın Şehir Hastanesi yakında Aydın Adliye Binası ihalesi bunları hep siz yapıyorsunuz.

Biraz anlatır mısınız?

Menderes nehri ıslahı bizim için çok önemli yıllarca Menderes taştı ürün ekilemedi çiftçi perişan oldu. 2015 yılından itibaren çiftçi taşkından para aldı, ıslah olmayınca tarlamızda yılda 3 kere ürün almaya başladık. Bunu da ÇİNE BARAJI yapımıyla önledik. Çine çayı Barajı yapımıyla 220 bin dekar alan sulanmaya başladı. Gökbel barajı da çok önemli bu baraj yapılmasa cazibe ile Koçarlı bölgesi cazibe akışlı kapalı sulama yapılmayacaktı. Bunları AK Parti iktidarı yaptı. Bu şekilde 12 ay üretim yapılacak 220 dekar arazi kapalı sulama yapıldı.

Günümüzde hızla toplulaştırma yapılıyor yolu olmayan tarla artık yok günümüz de mekanik sistem araçlarla çiftçilik yapılıyor. Ama maalesef ovada yollarımız bakımsız.

Aydın Büyükşehir bu yollara bakması lazım ama maalesef hizmeti yok.

Aydın Ovasını kapalı sulama sistemlerini getiriyoruz. Bu bizim iktidarımızda başlandı. Aydın Ovası Sayın Cengiz Altınkaya ile sulama kanallarına kavuştu. Daha evvelki dönemlerinde Aydın Ovası lağım suyu ile sulanıyordu. Kendisinden Allah razı olsun. Şimdi pamuk eskiden 200 kg dönümde yetişiyordu şimdi dönümde 400 kg alınca az aldık diyor çiftçi. Hedef 600 kg ile 700 kg hedefimiz.

Bir siyasetçinin en büyük övünç kaynağı bırakacağı eserlerdir.

Bu dönemde AK PARTİNİN ve bizim övünç kaynağımız Aydın-Denizli oto yolu, Aydın Adliyesi, Aydın Şehir Hastanesi yaptık diyeceğiz bu da bizim övünçtür. Otoyolu inşallah 2 yılda bitireceğiz.

Rıza Bey, Aydın-Denizli Otoyolu, Dalama, Alanlı, Hamzabali, Yenipazar, Donduran, Direcik aksından geçecek… Peki bu köylüler ovaya nasıl inecekler?

Ahmet Ağabey, bu konuyu hiç düşünmedim iyi ki hatırlattınız önümüzdeki hafta konuyu karayollarında projeyi masaya yatırır konuşuruz. Teşekkür ederim.

Rıza kardeşim Aydınlılar kendinizi anlatamadığınızı düşünüyor. İl Teşkilatı zayıf mı, ne dersiniz?

Doğru söylüyorsun Ahmet Ağabey,

İkizdere barajını biz yaptık 30 sene vadeyle hem de faizsiz bizim siyasi iktidarımız yaptık hem de ihale bedeli üzerinden günümüzde babası oğluna 30 yıl vadeli faizsiz para vermiyor. Sayın Özlem Çerçioğlu, “Ben yaptım diyor” hemen Sn. Özlem hanımın etrafındaki BREMEN mızıkacıları ortaya çıkıyorlar, bizi eleştirmeye başlıyorlar.

Özlem Hanım, buyursun finansman bulsun başka yatırımları yapsın bütçesi bile geçen yıllara göre Aydın Büyükşehir’in finansman sıkıntısı çektiği ortadadır. Ayrıca çevre bizim için çok önemlidir şu an Aydın Menderes nehri pislik akıyor 15 yıldır Sn. Özlem Çerçioğlu niye arıtmaları yapmadı. Şimdi biz yapıyoruz.

Ayrıca Özlem Hanım, “Ben doğal gazı Aydın iline sokmayacağım, jeotermal ile ısıtacağım” diyordu ne oldu da vazgeçti?

Kızılcaköy projesi bekliyor ama kendisinden tık yok.

 

15 senedir Umurlu’nun arıtmasını yapamayan zihniyettir kendileri.

Ben sert siyaseti sevmem Babam “OĞLUM TÜKÜRÜRKEN ÖPÜLECEK YER BIRAKACAKSIN” derdi. Siyaset tolerans işidir ben Sayın Özlem Çerçioğlu’nun seçimi kazanmasıyla arayan ilk kişiyim. Kendisini 50 kere davet ettik gelmedi. Mesela Kent Hastanesi 3 yıl büyükşehre gitti geldi, olay bilerek geciktirildi peki kim kaybetti? Aydın halkı kaybetti yoksa şimdi 1000 yataklı hastane bitmiş olacaktı.

Mesela, 800 kişilik büyük yurt yapılıyor. Kanalizasyon bağlantısı yok ASKİ ben yapamam diyor adam arıtmasını yapıyor böyle bir ayıp olur mu?

Büyükşehir Belediye Başkanı, tarlalarda işletmeler ve insanlar var yollarını asfalt yapması lazım.

Ancak benim belediye başkanlığım dönemimde UMURLU çarşıda beton parkeleri söktü asfalt yaptı şimdi yağmur yağınca çarşıya su basıyor çünkü yağmur suyu kanallarını yapmadı.

Ne gerek vardı ovada insanlar yaşıyor bunlara ASKİ içme suyu götürmesi gerekir. Bu insanlar perişan, ASKİ suları çeksin yağmur suyu kanallarını yapsın, ASKİ çok beceriksiz.

Yolları asfalt yapsın artık tarlalarda 12 ay üretim var bu insanlar çamurlu yollardan gidip geliyorlar. Umurlu ovasında bir metrelik asfalt yol yok.

Sayın Özlem Çerçioğlu ve ASKİ yönetimi belediye kaynaklarını doğru kullanmıyor. Dünyada en zor bulunan para kaynağıdır. Sayın Özlem Çerçioğlu ve ekibi kaynakları doğru kullanmıyor.

Belediye Başkanı şehrin önünü açmıyor.

Primler için ne diyorsunuz?

Ahmet ağabey, ben 4’üncü sıradan milletvekili oldum bana millet çiftçi Rıza diyor.

Şu an da Türkiye’nin her yerinde çiftçiler beni arıyorlar neden ben çiftçinin derdini biliyorum. Mesela pamukta geçen seneden beri davul çalıyorum pamuk priminin yükselmesi için çalışma yaptım ve doların yükselmesi ve prim yükseldiği için pamukçu bu sene mutlu. Et ve sütte sektör sıkıntılı 10 krş. olan sütteki pirimi 40 krş. çıkardık ve hemen ödenmesini sağladık. Peşinden ocak ayında BUZAĞI DESTEKLERİ GELECEK. Mesela bende irili ufaklı 150 baş hayvan var.

Bende pamuk var tarım ürünleri var süt var hayvancılık var ben ZİRAATİN TAM GÖBEĞİNDEYİM çiftçinin derdini bilir onlarla dertlenirim.

İncire müdahale etti. İncir fiyatları birden çiftçinin yüzü güldü. Mesela Et Balık Kurumu özelleşmişti baktık olmuyor tekrar ET SÜT KURUMU kuruldu. Gelen fazla sütlerden süt tozu fabrikalarını kuruyoruz.

 Ve piyasa düzenliyoruz. Süt üretimimiz 6 bin tondan 22 bin tona çıktı.

Ben Buharkent Belediye Başkanını kutluyorum, Kuyucak Belediye Başkanını kutluyorum AK Parti iktidarının gurur belediye başkanlarıdır.

Buharkent Belediye Başkanı 1000 ton günde süt işleyen tesisi KAANLAR firmasını buraya getirdi.

Ben süt üretimimi Bursa’ya ve Antalya’ya gönderiyordum şimdi böyle tesis olunca Aydın ilinde süt hayvancılığı ve buzağı üretimi zıplar.

Bize Ahmet Ertürk Abimizin çok yardımları oluyor kendisiyle hayvancılık ve sütçülük konusunda devamlı görüş alışverişinde bulunuyoruz.

Rıza Bey, Sayın Özlem Çerçioğlu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Sn. Özlem Çerçioğlu iş yapmayarak seçim kazanan bir insandır. Bu konuda doktora yapılsa Sayın Özlem Çerçioğlu bu konuda doktorayı kazanır.

Sayın Özlem Çerçioğlu'nun Ayba konusundaki başarısından başka hiçbir Aydın iline katkısı yoktur. Aydın’ın önünü açmamış hiçbir çalışması yoktur.

Benim Özlem Hanım ve Ercan Beyi severim benim belediye başkanlığım dönemimde 4 tane fabrikası vardı. Özlem Hanımın ben iki defa fabrikalarının imar revizyonunu yaptım fabrikalarının bilabedelle yaptık.

Bu yaklaşık 3 milyon TL para eder bir kuruş almadık bugün olsa yine yaparım çünkü Umurlu ya katma değer sağlıyor iş getiriyor işçi çalıştırıyor katma değer yaratıyor.

Siyaset ayrı şey ama Aydın ili için bir şey yapılacak ise oturalım hep beraber yapalım.

Sayın Özlem Çerçioğlu’na kim saygısızlık yaparsa ben karşısındayım ben Aydın şehrinin milletvekiliyim.

O da Aydın şehrinin Büyükşehir Belediye Başkanı. Ona kim saygısızlık yaparsa karşı çıkarım.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacak mısınız? 

Metin Yavuz vekilim bu konuda bir açıklama yaptı. Sayın Tayyip Erdoğan ve AK Parti yöneticileri görev verirlerse tabi ki yaparım. Seçime daha 2023 ve 2024 olarak epey zaman var. Sağ olursam bana bu görevi verirlerse tabi yaparım. Önce 2023 milletvekili seçimlerini geçelim. 2024’de karar veririm.