Eski başbakanlardan Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes’in defnedileceği Topkapı Anıt Mezar’da belediye ekipleri çalışmalara başladı. Yol, kaldırım ve çevre düzenlemesi yapılan Anıt Mezar, Aydın Menderes’i bekliyor.


27 Mayıs darbesinin ardından 17 Eylül 1961 tarihinde asılarak idam edilen Başbakan Adnan Menderes’in oğlu Aydın Menderes, Ankara Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi'nde bir süredir yatarak tedavi görüyordu. Bağışıklık sistemindeki sorunlar sebebiyle hastanede yatan 65 yaşındaki Menderes, dün akşam saatlerinde hayata gözlerini yumdu.

Pazar günü Fatih Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek olan Menderes'in naaşının babasının da bulunduğu Anıt Mezar’a defnedileceği öğrenildi. Bu bilginin ardından belediye ekipleri mezarlığın çevresinde çalışmalarda bulundu. Yolları ve çevreyi düzenleyen ekiplerin çalışması sabah saatlerine kadar sürecek. (CİHAN)


BAŞBAKAN ERDOĞAN TAZİYE MESAJI YAYIMLADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Aydın Menderes, bu millete çok büyük hizmetlerde bulunmuş, büyük eserler kazandırmış, milletin gönlünde kendisine silinmeyecek bir iz bırakmış, babası merhum Adnan Menderes'in mirasını tüm yaşamı boyunca büyük bir onurla ve şerefle taşımıştır'' dedi.

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan, Menderes'in vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı. Başbakan Erdoğan'ın mesajı şöyle:

''Çok değerli siyaset adamı, mütefekkir, yazar ve demokrasi şehidimiz merhum Adnan Menderes'in bu millete emaneti olan Aydın Menderes'in Hakka yürümüş olmasından dolayı milletçe çok büyük bir hüzün ve teessür içindeyiz.

Kendisine Allah'tan rahmet, muhterem eşine, ailesine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum.

Aydın Menderes, bu millete çok büyük hizmetlerde bulunmuş, büyük eserler kazandırmış, milletin gönlünde kendisine silinmeyecek bir iz bırakmış, babası merhum Adnan Menderes'in mirasını tüm yaşamı boyunca büyük bir onurla ve şerefle taşımıştır.

O, babasından devraldığı ruh, ilham ve cesaretle, Türkiye'nin kalkınmasına, ilerlemesine, demokratikleşmesine çok önemli katkılarda bulundu.

Merhum Adnan Menderes'in, haksız ve hukuksuz idamına rağmen, Aydın Menderes, demokrasi, özgürlük, kalkınma mücadelesinden asla geri durmadı. Hiçbir tehdide boyun eğmeden, babasının yolunda ve izinde cesaretle yürüdü. Milletin büyük bir sevda ve ahde vefayla bağlandığı babasının hatırasını son nefesine kadar yaşattı.

İnanıyorum ki aziz milletimiz, kendisine hizmet eden merhum Adnan Menderes gibi, onun yolundan ve izinden cesaretle yürümüş olan merhum Aydın Menderes'i de hayırla, minnetle ve vefayla yad edecek, Aydın Menderes'in hatırasını yüreğinde her daim taşıyacaktır.

Dostum ve kardeşim olarak kabul ettiğim, kendisiyle yol arkadaşlığı yaptığım, aynı yolda olduğu kadar aynı istikamette yürüdüğüm Aydın Menderes'e bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı temenni ediyorum.''

Başbakan Erdoğan, Menderes'in eşi Ümran Menderes'e bir başsağlığı telgrafı göndererek de üzüntülerini bildirdi.(AA)