Her yıl mayıs ayının ilk haftası kutlanan Yunus Emre haftası kapsamında, Türk dilinin usta yorumcusu ve halk şairi Yunus Emre"nin anısına bir resim yarışması düzenlendi. Aydın Valiliği"nden yapılan açıklamada yarışmanın şartnamesinin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü"nde ve Anadolu Üniverstesi"nin internet sitesinden temin edilebileceği belirtildi.
Konu ile ilgili Aydın Valiliği"nden yapılan açıklamada;”Sevgi felsefesinin mimarı, Türk Dilinin usta yorumcusu ve halk şairi Yunus Emre anısına, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Eskişehir Valiliği işbirliğiyle her yıl Mayıs ayının ilk Pazartesi başlayan hafta “Uluslar arası Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası” olarak kutlanmaktadır.
Bu etkinlikler kapsamında, Eskişehir Valiliği ve Anadolu Üniversitesi işbirliğiyle “Yunus Emre Resim Yarışması – 2011” düzenlemiş olup, Yarışma Şartnamesi ve afişi İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde incelenebileceği gibi Anadolu Üniversitesinin internet sitesinden (htt://www.anadolu.edu.tr/duy/resimyarismasi.htm) temin edilebilecektir” ifadeleri kullanıldı