Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Selçuk Ünal, BM'nin iyi niyet elçisi ve ünlü aktris Angelina Jolie'nin Türkiye'nin insani yardım çalışmalarını takdirle karşıladığını söyledi.

Ünal, Angelina Jolie'nin günübirlik Hatay ziyaretini AA'ya değerlendirdi.

Jolie'nin ziyaretini, Hatay Valililiğinin büyük katkılarıyla organize ettiklerini belirten Ünal, ünlü oyuncunun Altınözü çadırkentinde, Türkiye'ye geçişlerine insani nedenlerle izin verilen Suriyeli ailelerle görüştüğünü anlattığını, çadır kentte Altınözü Kaymakamı Ali Arslantaş'ın da Jolie'ye gerekli bilgilendirmeleri yaptığını bildirdi.

Afet İşleri Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı ve Kızılay yetkililerinin Jolie'ye kamptaki çalışmalar hakkında bilgi verdiğini aktaran Ünal, ünlü oyuncunun çadırkentteki çocuklarla ayrı ayrı ve küçük gruplar halinde, Kızılay ekibi ve insani yardım çalışanlarıyla da ayrı ayrı görüştüğünü, kliniği ziyaret ettiğini ve çocuk parkında incelemelerde bulunduğunu belirtti.

Angelina Jolie'nin klinik ziyareti sırasında aşı takvimi, sosyal destek ünitesi ve diyetisyenlerin yaptığı çalışmalar konusunda bilgi aldığını belirten Selçuk Ünal, ünlü aktrisin çadırkentin diğer değişik bölümlerini de ziyaret ederek, incelemelerini tamamladığını bildirdi.

Selçuk Ünal, Jolie'nin Türkiye'nin insani yardım çalışmalarını takdirle karşıladığını söyleyerek, şöyle konuştu:

"Bizlere ifade ettiği, ülkemizin çalışmalarını takdirle karşıladığı yönündeydi. Kamptaki çalışmaları organize bulduğunu söyledi ama tabii ki, bunları kendisi açıklayacaktır. Dolayısıyla onun adına konuşmam çok uygun olmaz."

Sözcü Ünal, çadırkentte yerli ve yabancı basın mensuplarının alınmamasının, Jolie'nin ricası olduğunu belirterek, ünlü aktrisin daha önce yaptığı benzer çalışmalarda sadece kendi ekibiyle çalıştığına dikkati çekti.