Yeni iPad ise Retina ekranıyla çok yüksek bir görüntü kalitesi sunuyor. Ancak piyasada iPad’e alternatif tabletler bulmanız da mümkün ve bu tabletlerin hepsi, sandığınız kadar uyduruk değiller. Android’li bir tablet alıp ondan gerçekten memnun kalmanız mümkün. Neden bir Android tablet satın alayım? diyorsanız, bu maddeleri gözden geçirmenizi öneriyoruz.
iOS yerine Android
Android 4.0 (ICS), hem ceplerde hem de tabletlerde oldukça iyi. Stok ICS, artık eskisinden daha yetenekli ve size akıcı bir deneyim yaşatabiliyor. Hemen hemen tüm tabletleri rootlayarak Android’in son sürümüne yükseltebilir ve işletim sisteminizi güçlü bir hale getirebilirsiniz. Açık kaynak kodlu Android’in önemli bir yönü olan özgürlük de dikkate almanız gereken faktörlerden.
Android 4.0 (ICS), hem ceplerde hem de tabletlerde oldukça iyi. Stok ICS, artık eskisinden daha yetenekli ve size akıcı bir deneyim yaşatabiliyor. Hemen hemen tüm tabletleri root’layarak Android’in son sürümüne yükseltebilir ve işletim sisteminizi güçlü bir hale getirebilirsiniz. Açık kaynak kodlu Android’in önemli bir yönü olan “özgürlük” de dikkate almanız gereken faktörlerden.
Özgürlük
Özgürlük, Apple ve ürünleriyle pek bağdaştırmayacağınız bir şey. Şirket, özellikle Steve Jobs’un etkisiyle birçok konuyu sizden daha iyi bildiğini düşünüyor.
Android, özelleştirme ve çoklu görev bakımından iPad’den daha avantajlı bulanıyor. Android’de seçimleri sizin yapmanız daha kolay, iOS’da ise bazı katı kurallar içinde hareket etmeniz gerekiyor.
Bir Android tablet satın alarak tabletinizi istediğiniz gibi yönetebilir, Apple’ın katı kurallı uygulama mağazası yerine Goolge Play’den dilediğiniz uygulamayı indirebilirsiniz.
Apple ekosistemi
Bir iPad almak, Apple’ın ekosistemi içerisine girerek orada hapsolmak anlamına geliyor. Apple ürünlerini kullanabilmek için çoğunlukla iTunes ve App Store’u kullanmanız gerekecek. Bunun yanında bir Apple iPad aldığınızda, diğer pahalı Apple ürünlerine olan ilginiz de artacak.
Tabi ki Google’ın da kendine ait bir ekosistemi var. Ancak Google Play, bir Android tablet satın aldığınızda, iPad-iTunes ikilisine göre çok daha az önemli bir faktör.
Fiyat
Ekonomik yönden oldukça rahat olmanız dışında, iPad’in oldukça pahalı bir cihaz olduğunu biliyoruz. Temel özelliklere sahip bir Android tablet, iPad’in fiyatının çok küçük bir bölümüyle ihtiyacınızı karşılayabilir. Uç nokta Android’li tabletler de genellikle iPad’den uygun fiyatlara sahipler.