Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Belediye Başkan aday adayları arasında isminden söz edilen ancak bugüne kadar adaylığı konusunda açıklama yapamayan Aydın Belediye Meclis Üyesi Mustafa Ancın, dün gece verdiği iftar yemeği sonunda adaylığını açıkladı. Ancın"a partililer yoğun destek verdi.
Aymendo tesislerinde düzenlenen iftar yemeğine AK Parti MKYK Üyesi Semiha Öyüş, Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, kurucu il başkanı ve geçen dönem Aydın Milletvekili Ahmet Rıza Acar, İl Başkanı İsmail Hakkı Eser, Kadın Kolları Başkanı Demet Pilevneli, Belediye Başkan aday adayı Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel, Belediye Meclisi üyeleri, Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten, il, merkez ilçe, kadın ve gençlik kolları yönetimi ve partililer katıldı.
Misafirleri ile tek tek ilgilenen Mustafa Ancın, yemekten sonra yaptığı kısa konuşmada, hizmet için var olduğunu ve Aydın"ı hak ettiği yere taşımak için aday olduğunu söyledi. Yerel yönetimlerle ilgili olarak pek çok projesinin bulunduğunu ve bunu ileriki dönemlerde açıklayacağını ifade eden Mustafa Ancın, partililere hitaben yaptığı konuşmada “Sizlerden aldığım cesaretle uzun bir yola çıkmaya talip oldum. Aydın Belediyesi"nin mutlaka hizmeti düstur edinmiş AK Parti zihniyeti ile yönetilmesi gerektiğine inanıyorum. Bu dava bir hizmet davasıdır. Seçim sürecine girdiğimiz şu günlerde çok bilinçli olmamız gerekiyor. AK Partililer olarak, "ben" demeden önce "biz" demeyi bilmeliyiz. Herkese karşı saygılıyız ve aynı saygıyı karşımızdakilerden de bekliyoruz. Aydın için düşüncelerimizi daha sonra konuşacağım. Ancak şunu belirteyim ki çok iyi bir ekiple bu yola çıkmaya hazırız” dedi.
Ancın ayrıca, AK Partili belediye başkan aday adayı her kim olursa olsun seçimlere tek yumruk halinde gidileceğine inandığını da kaydetti.