DP ile Anavatan Partisi"nin bütünleşme kongresi Atatürk Spor Salonu"nda gerçekleştiriliyor.

20 Mayıs 1983 tarihinde kurulan Anavatan Partis"si"nin tüzel kişiliğinin sona ererek DP"ye katılacağı kongrenin yapıldığı salonunu, iki partinin de delegeleri sabahın erken saatlerinden itibaren kongre salonuna akın etti. DP ile Anavatan delegeleri Atatürk Spor Salonu"nun tribünleri ve zemini olmak üzere tamamını doldurdu.

Delegelerin fazlalığı nedeniyle yaşanan karışıklık, saat 10.00"da yapılması planlanan Anavatan Partisi"nin 10. Olağan Kongresi"nin de gecikmesine neden oldu.

-TÜRK VE AZERBAYCAN BAYRAKLARI YANYANA

Salonun girişi ve bulunduğu sokak, DP ve Anavatan Partisi"nin bayrakları ile süslenirken, kongre salonunda da ise Azerbaycan Bayrakları dikkat çekti. Kırmızı beyaz Türk Bayraklarının yanına Azerbaycan Bayrakları da asıldı. Salona, birlik ve beraberlik mesajının ağırlık kazandığı "Demokrasimizin Orta Direği Demokrat Parti", "Kutuplaşan Türkiye"nin Kucaklaşan Partisi", "Köklü Gelenekle Güçlü Gelecek" gibi sloganların yer aldığı pek çok pankart asıldı.

-ÖZAL VE DEMİREL BİRARADA

Kongre çalışmaları için kurulan platformda ise DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ve Salih Uzun"un posterleri yer aldı. Cindoruk ve Uzun"un posterlerinin tam karşısına ise, 8. Cumhurbaşkanı, Anavatan Partisi"nin Kurucusu Turgut Özal"ın ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel"in sohbet ederken resmedildiği dev bir fotoğraf asıldı.

-"KAÇ YIL GEÇTİ ARADAN AYRI AYRI?"

Solanda Demokrat Parti"nin "Türkiye Birleşiyor" temalı marşının yanı sıra tekrar tekrar "Kaç yıl geçti aradan ayrı ayrı" şarkısı çalındı. "Eski Dostlar" ve "Memleketim" şarkılarının da çalındığı kongrede, delegeler kongre coşkusunu kolbastı oyunuyla da çıkardılar. Kongre Salonunda protokol ise henüz yerini almadı. / ANKA