Demokrat Parti (DP) Genel Başkanlığı'na seçilen Hüsamettin Cindoruk, Anavatan Partisi ile birleşmenin DP çatısı altında olacağını söyledi.

Mayıs ve haziran aylarının düğün ayları olduğunu hatırlatan Cindoruk, bu aylarda birleşmenin gerçekleşmesini ümit ettiğini kaydetti.


Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, Hüsamettin Cindoruk'u Best Apart Otel'de ziyaret etti.


Cindoruk'u DP Genel Başkanlığı'na seçilmesinden dolayı tebrik eden Uzun, Cindoruk'u Anavatan Partisi'nin kuruluş yıldönümü resepsiyonuna davet etti.


Türk siyasetinde uzlaşma kültürünün eksik olduğunu ileri süren Uzun, Türkiye'nin merkez sağ siyasetinin güçlü olduğu dönemlerde büyük kalkınma hamlesinin adımlarını attığını ifade ederek, merkez sağın güçlü olmadığı dönemlerde ülkenin gelişemediğini savundu.


Hüsamettin Cindoruk ise demokrasi yürüyüşü başlatma gereği duyduklarını söyledi.


"Sevgili Anavatanlı kardeşlerimizle geçmişte siyasi karşıtlığımız olsa bile, temelde fikir birliğimizin olduğunu bilerek, çok özen gösteriyorum. Bu birlikteliğin ortaya çıkmasını istiyorum." diyen Cindoruk, "Geçmişte bu olabilirdi, olmak üzereydi, engeller çıktı, olmadı. Bu sefer engel tanımayacağız. Bu birleşmeyi, tarihi Demokrat Parti etrafında toplayacağız. Çünkü Anavatan Partisi, Demokrat Parti'dir." ifadesini kullandı.


İki partinin birleşmesi sırasında liderlik sorununun yaşanmayacağını savunan Cindoruk, birleşme takvimine ilişkin sorulara ise "Miladi Takvim" diye karşılık verdi.

2007 yılında da Anavatan ve DYP 'Demokrat Parti' adı altında birleşmiş. O dönemde yaşanan '367' krizinde Anavatan ve DYP'den Meclis'teki oylamaya katılım olmamıştı.



O dönemde Ağar, iki partinin birleşmesine ilişkin protokolü imzaladıktan sonra yaptığı açıklamada, bugünün "hayırlı" bir gün olduğunu belirterek, Türk siyasetinin 1980 sonrasındaki "tıkanmış yollarının açıldığını" söylemişti.


Öte yandan haftasonu düzenlenen kongrede partinin eski başkanlarından Hüsamettin Cindoruk yeniden genel başkan seçilmiş. Cindoruk'a Süleyman Demirel de desteğini açıklamıştı.