Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TÜSİAD'dan, Anayasa değişikliğini beğenmiyorsa açıkça 'hayır' demelerini ve gerekçelerini söylemelerini istedi. Erdoğan, kendisinin Anadolu sermayesini daha samimi gördüğünü kaydetti.


Erdoğan, Haberturk Televizyonu'nda katıldığı programda gündemdeki konularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. "TÜSİAD zaman zaman eleştirilerini kamuoyu ile paylaşıyor. Halkın iradesine ipotek koyanlarla, dernek kurup ipotek koyanlar arasında bir fark yok. Sürekli hükümete eleştiride bulunabiliyor. Bu sizi rahatsız etmiyor mu?" şeklindeki soruya Erdoğan, "Biraz tepkili oluyorsa bu tepkinin altında yatan o. Onlar milletin temsilcisi değil. Biz milletin temsilcisiyiz. Onlar gücünü sermayeden alıyor. 16 milyon seçmen bize görev vermiş. Sermayeden gücü bir yere kadar alırsınız. Bize de destek olmanız lazım. Ben onları çok dinledim. Her zaman dinliyoruz. Bazen haddi tecavüz olduğu zaman da bizim gereğini söylememiz lazım. Senin paran olduğu kadar benim de arkamda milletim var. Ben valilere her sokağa gireceksin diyorum. Benim mesla sağlık bakanlığında bir ekibim var. Neyse rahatsızlık onun üzerine gider. Bir ayrımcılık olmasın. Anadolu sermayesini daha samimi görüyorum. TÜSİAD kendisini çek etsin. Bu anayasayı beğenmiyorsa çıksın açıkça hayır desin, gerekçelerini de söylesin. Diyemiyorsan da çık açıkça ben bu değişikliği destekliyorum desin" diye cevap verdi.

Başbakan Erdoğan, "Türkiye'nin ilan edilen zamanlarda seçim yapmasını öğrenmesi lazım. Erken seçim mantığını silip atmalıyız. Sakın bunu bir güven oylaması olarak nitelendirmeyin dedim arkadaşlarıma. Bu milletin projesidir" şeklinde konuştu.