Anıtkabir ziyaretinden sonra Çankaya Köşkü'ne çıkan Obama, ulusal marşların okunması sırasında yapılan top atışlarına hazırlıksız yakalanınca kısa süreli bir korku yaşadı.

Obama"yı Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül karşıladı. İki devlet lideri daha sonra askeri tören öncesi ulusal marşları okumak için, hazırlanan platforma çıktılar. Önce ABD ulusal marşının okunacağı törende bir anda Obama"nın ziyareti için hazırlanan askeri toplar ateşlenmeye başladı.

Tören alanında büyük bir gürültü yaratan top atışlarını beklemediği anlaşılan Obama, ilk top atışıyla ürktü ve omuzları korkuyla kalkıp indi. Şaşkınlığı çabuk atlatan ABD Başkanı, daha sonra soğuk kanlı bir şekilde törene devam etti.

Öte yandan samimi tavırlarıyla dikkat çeken Obama, milli marşların okunmasının ardından 'Merhaba Asker' diyerek tören alayı ile selamlaştı. Kırmızı halıda yürürken bir ara Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün sırtını sıvazlayan Barack Obama, köşkün kapısında Gül ile basın mensuplarına poz verdi. Obama, Gül'le iki eliyle tokalaşmayı ihmal etmedi.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

Milliyet